Troubadour wordt marchand: Tourist LeMC opent eigen pop-upwinkel in Antwerpen

Een week lang baat Tourist LeMC zijn eigen pop-upwinkel uit in thuisstad Antwerpen. Foto: PDR

Fans van Tourist LeMC (37) weten deze week waarheen. In thuisstad Antwerpen opent de rapper en coach in The voice een eigen pop-upshop, om het succes van zijn nieuwe plaat Niemandsland te vieren.

“Een ideetje van de platenfirma”, vertelt Tourist. “Onlangs deden ze al eens hetzelfde met Zwangere Guy in Brussel. Dus we dachten: waarom ook niet in Antwerpen?” In de winkel kan je terecht voor de albums van Tourist LeMC, maar ook voor kledij en accessoires. “Behalve Niemandsland kan je er al mijn vorige platen kopen. En er is nieuwe merchandising en kledingstukken van Kleir, een Antwerpse kledinglijn waarmee ik samenwerk. En er zijn nog wel wat speciallekes, zoals vinylhoesjes.”

Tourist LeMC komt zelf dagelijks langs in zijn shop. Al zal hij er niet achter de kassa staan. “Nee, ik koester geen ambities als marchand. (lacht) Maar ik spring geregeld binnen om er rond te hangen en de mensen te groeten. Vanop afstand, natuurlijk. Intussen heb ik mijn coronaprik al gehad: ik werk nog steeds twee dagen per week als zorgverlener. Maar we houden het veilig.”

Troubadour wordt marchand: Tourist LeMC opent eigen pop-upwinkel in Antwerpen
Tourist LeMC in zijn pop-upshop. “Ik spring zelf dagelijks binnen om rond te hangen en de mensen te groeten. Ik heb mijn coronaprik al gehad, maar we houden het veilig.” Foto: PDR

Optredens

Voorlopig blijft de pop-upwinkel maar een week open. Maar Tourist sluit niet uit dat die periode wordt verlengd. “Als het goed draait, dan houden we het nog even langer vol. Het is een leuke plek in de stad, dus voor mij is het meteen een gelegenheid om er nog eens de sfeer op te snuiven.” Want zodra de zomer start, is het weer business as usual voor de troubadour. “De agenda begint intussen aardig vol te lopen, ja. Vooral voor augustus. Dat er in juli weer optredens in Werchter zijn? Ik heb het gehoord, ja. Of ik er zal staan? Geen commentaar.” (lacht)

De pop-upwinkel van Tourist LeMC is nog minstens tot en met 23 mei geopend. Elke dag van 12 tot 18 uur, in IJzerenwaag 15.

Door dvg
AANGERADEN