Staf Coppens riskeert zijn tanden op het ijs

 

Van kunstschaatsen naar ijshockey: in Zweden is het een kleine stap. Maar Staf Coppens (40) is er niet gerust in wanneer hij vanavond in de ring stapt met een stel kleerkasten-on-ice. “Ik ben bang om zo’n puck in mijn gezicht te krijgen.”

Voor het gezin van Staf Coppens is het bijna zover in Camping Coppens: nog zes Zweedse hutten in gereedheid brengen, en hun droomcamping is klaar voor haar eerste bezoekers. Maar geen inspanning zonder ontspanning, liet de pater familias de voorbije weken al zien. Ook deze keer dompelt hij zich onder in de lokale cultuur: Coppens trekt naar een initiatie ijshockey bij een lokale ploeg. “Ik ben meer een kunstschaatser”, geeft hij er toe. In 2006 won hij Dancing on ice met zijn vrouw Monique van der Velden, die toen nog gewoon zijn schaatspartner was. De hockeyspelers stellen Coppens gerust, tot een van hen zijn voortanden laat zien. “Het zijn valse tanden, met dank aan de sport.”

Na het bezoek van Mathias Coppens komt ook oudste broer Maarten op bezoek in Zweden. Hij steekt samen met het Nederlandse koppel Inez en Richard, vrienden van Monique, mee de handen uit de mouwen. 48 uur na de laatste werken moet de camping voor het eerst haar deuren openen. (dvg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook