“Beste F1-piloot ooit kiezen tussen Lewis Hamilton en Michael Schumacher is een schizofrene keuze”

Lewis Hamilton 

Lewis Hamilton © Daimler Media

Voormalig F1-teambaas Eddie Jordan laat weten dat het bijna een schizofrene keuze is als je tussen Michael Schumacher en Lewis Hamilton moet kiezen wie nu de grootste aller tijden is.

Vorig seizoen wist Lewis Hamilton het record van zeven wereldtitels van Michael Schumacher te evenaren en de kans bestaat dat de Brit dit jaar op weg is naar zijn achtste wereldtitel. Hamilton heeft al meer F1-overwinningen op zijn palmares dan Schumacher maar betekent dat dan ook dat hij beter is dan Schumacher?

Dat is een discussie waar nooit een sluitend antwoord zal op komen en dat vindt ook Eddie Jordan, maar als het er op aankomt kiest hij toch voor Hamilton.

“Beiden zijn uniek, dus het maakt me bijna schizofreen om een winnaar te moeten kiezen,” vertelde hij aan het Duitse ‘Autobild.’ ”Maar ik kies voor Hamilton.”

“Lewis heeft nooit zijn titels gewonnen door een botsing zoals Michael in Adelaide in 1994,” voegde de 73-jarige Ier eraan toe.

“Lewis‘ zijn tijd bij Mercedes werd nooit bezoedeld door geruchten over valsspelen.”

“Ik herinner me nog hoezeer Michael heeft geleden toen Benetton in 1994 werd beschuldigd van het gebruik van illegale tractiecontrole. En zijn tijd bij Ferrari ging niet helemaal voorbij zonder dat iemand met een vinger naar de rode bolide wees.”

“Dat mag echter geen afbreuk doen aan Michael‘s prestaties,” aldus Eddie Jordan. ”Beiden zijn gewoon heel groot in hun vak.”

Maar als het over de grootste aller tijden gaat vindt Jordan dat er niemand opgewassen is tegen Ayrton Senna, die ons helaas veel te vroeg ontvallen is.

“Ayrton Senna is buiten competitie voor mij,” zei hij. ”Hij was in alle opzichten een tovenaar. Hij stierf veel te vroeg om hem objectief te kunnen evalueren.”

“Als hij in Imola geen ongeluk had gehad, zou hij zijn carrière met veel meer dan drie F1-titels hebben afgesloten. Dat kun je niet bewijzen maar ik ben er zeker van.”

Meer F1-nieuws:- McLaren F1 team rijdt GP van Monaco met iconische Gulf-livery- “Toen ik overstapte van de F1 naar de Formule E lachte hij me uit in mijn gezicht”- “Red Bull is niet het enige team dat geviseerd wordt door strengere controle flexibele vleugels”- “Na vijf minuten in de Mercedes F1-fabriek besef je waarom ze de Formule 1 domineren”- Mercedes: “Met vijftien man personeel en leeg gebouw gaat Red Bull het niet redden”  (F1journaal.be)

LEES OOK

Nu in het nieuws