Marsrover stuurt nog meer indrukwekkende foto’s door van de rode planeet

Een beeld van Santa Cruz, een heuvel op 2,5 kilometer van de Marsrover. Deze foto werd op 29 april genomen en eerder deze week publiek gemaakt. Het beeld werd genomen vanuit de Jezerokrater, waar de Perseverance op 18 februari landde.

Een beeld van Santa Cruz, een heuvel op 2,5 kilometer van de Marsrover. Deze foto werd op 29 april genomen en eerder deze week publiek gemaakt. Het beeld werd genomen vanuit de Jezerokrater, waar de Perseverance op 18 februari landde. ©  AFP

Het is druk op Mars. Terwijl het helikoptertje Ingenuity zijn wetenschappelijke vluchten netjes afwerkt, brengt de robotjeep Perseverance de planeet mooi in beeld. Ruimtevaartorganisatie NASA heeft nu enkele indrukwekkende beelden vrijgegeven.

Sinds 18 februari zijn alle ogen gericht op de rode planeet. Daar landde de NASA-rover Perseverance. De jeep stuurde afgelopen weekend nog heel wat beelden door vanop Mars, waaronder een haarscherp beeld van de bodem van onze buurplaneet.

Het indrukwekkendste beeld werd genomen op 29 april vanuit de Jezerokrater. Aan de horizon in de verte is de rand van de krater te zien, achter de top van de Santa Cruz, een heuvel op 2,5 kilometer van de Marsrover. 

 

 ©  AFP

De bodem van deze rotsachtige planeet NASA/JPL-Caltech/ASU

De bodem van deze rotsachtige planeet NASA/JPL-Caltech/ASU

 

 ©  NASA/JPL-Caltech/ASU

Zo ziet het uitzicht er op Mars uit. 

Zo ziet het uitzicht er op Mars uit. ©  NASA/JPL-Caltech/ASU

 ()

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten