Waarde bitcoin zakt verder weg na tweet Elon Musk

 

 ©  REUTERS

Bron: BELGA

De waarde van cryptomunt bitcoin is opnieuw stevig gedaald na een tweet van Tesla-topman Elon Musk. Nadat hij vorige week al bekendmaakte dat Tesla uit milieu-overwegingen stopt met het accepteren van betalingen in bitcoin, leek hij nu te zinspelen op het verkopen van de cryptomunten die Tesla al bezit.

De koers van de bitcoin daalde na de tweet met een kleine 7 procent, tot net iets meer dan 43.000 dollar. Ook andere cryptomunten gingen omlaag. Zo verloor ether ruim 8 procent tot net onder de 3.300 dollar. Dogecoin, dat door Musk al een tijd wordt gepromoot, leverde 9 procent aan waarde in.

 

 ©  AFP

Musk reageerde op Twitter op een berichtje van iemand die zich @CryptoWhale noemt en die zei dat bitcoinfans zich voor hun kop gaan slaan als ze er volgend kwartaal achter komen dat Tesla zijn bitcoins van de hand heeft gedaan. Daarbij zei de twitteraar dat Elon Musk gelijk zou hebben vanwege alle haat die hij online over zich heen kreeg na de beslissing om bitcoin niet meer als betaalmiddel te accepteren. “Inderdaad”, reageerde Musk met één woord.

Het is onduidelijk of Musk het eens is met het feit dat er veel haters zijn online of dat hij de stelling over het verkopen van bitcoins onderschrijft. Op Twitter maken veel mensen zich druk dat @CryptoWhale een omstreden figuur is in de bitcoingemeenschap. Ook zijn er meerdere oproepen om aandelen Tesla van de hand te doen.

LEES OOK

Nu in het nieuws