Daarom stak Egan Bernal zijn armen niet in de lucht toen hij etappe en roze pakte in de Giro

Foto: REUTERS

Egan Bernal greep zondag de macht in de Ronde van Italië. De kopman van de INEOS Grenadiers pakte op het grindpad van de Campo Felice uit met een beestachtige aanval en sloeg een dubbelslag: ritwinst en roze. Maar toch stak de Colombiaan zijn armen niet in de lucht...

LEES OOK. Egan Bernal in tranen na eerste ritzege in grote ronde en roze trui: “Ik heb hier veel voor opgeofferd”

Een kleine anticlimax voor de fotografen aan de finish, maar er was een heel goeie reden waarom Bernal niet zegevierde. Hij wist namelijk niet dat hij de etappe gewonnen had. Wie weet had hij aan zijn hoge snelheid niet gezien dat hij de twee laatste vluchters, Geoffrey Bouchard en Koen Bouwman, voorbij had gestoken.

Wat het ook was, Bernal kwam pas na de finish te weten dat hij de prosecco mocht ontkurken als dagwinnaar en nieuwe roze trui in de Giro. Het leverde een prachtig beeld op, waarbij de Colombiaan luid “Siiiiiii” roept nadat de verzorger hem het goede nieuws vertelt.

“Ongelooflijk. Ik heb net mijn eerste etappe in een grote ronde gewonnen”, zei een emotionele Bernal na afloop. “Hier heb ik enorm veel voor opgeofferd, na zo’n moeilijke periode. Nu is het eindelijk raak. Dit maakt veel emoties los. De weg was lang, maar nu win ik eindelijk opnieuw.”

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN