Vierde dag op rij code geel: stevige buien met plaatselijk onweer

Bron © belga, kmi, eigen nieuws

Het KMI heeft voor ons land opnieuw code geel afgekondigd. Het is al de vierde dag op rij dat we regen, onweer en rukwinden mogen verwachten.

“In de loop van de dag verwachten we opnieuw stevige buien met plaatselijk onweer. Daarbij kan er veel neerslag vallen op korte tijd en is er kans op rukwinden en mogelijk hagel”, klinkt het.

Mogelijk wordt het vanaf de late namiddag droger in Vlaanderen. De maxima wijzigen nauwelijks en schommelen tussen 10 graden in de Hoge Ardennen en 16 graden in het centrum van het land. De wind waait matig tot soms vrij krachtig en ruimt van zuidwest naar west tot noordwest. Rukwinden zijn mogelijk tot 60 km per uur of meer tijdens buien.

Maandagavond zijn er tijdelijk wat meer opklaringen, maar blijft de kans op buien aanwezig. Tijdens de volgende nacht zijn er meer wolkenvelden met enkele buien. De minima variëren van 6 of 7 graden in de Ardennen tot 10 graden vlak aan zee. De wind waait zwak tot matig uit west tot noordwest. Tijdens de nacht waait hij vaak matig uit west tot zuidwest.

Dat er midden mei zo’n onstuimig weer is, is niet zo opmerkelijk volgens weerman David Dehenauw van het KMI. “Mei is tenslotte ons onweersseizoen. Van mei tot en met september kan je geregeld onweer verwachten en dus ook de waarschuwingen. Zeker ten opzichte van april is mei altijd een nattere maand”, zegt de weerman.

Vierde dag op rij code geel: stevige buien met plaatselijk onweer
Foto: kmi
Door nba
AANGERADEN