Bauke Mollema hoopvol na rit negen in de Giro: “Er komen nieuwe kansen”

 Bauke Mollema.

 Bauke Mollema.©  AFP

Bauke Mollema zat zondag in de kopgroep die de negende etappe van de Giro d’Italia opluisterde, maar hij eindigde uiteindelijk op een bescheiden 38ste plaats, op 1’47” van Egan Bernal (INEOS Grenadiers). Dit was de tweede poging van de renner van Trek-Segafredo om een etappe te winnen, nadat hij in de zesde etappe naar Ascoli Piceno al kon ontsnappen uit het peloton.

Wouter van Biezen

Op de aankomst in Campo Felice werd de Nederlander in de laatste twee kilometer van de finish gegrepen door de favorieten, nadat hij al eerder werd bijgehaald door Geoffrey Bouchard (AG2R Citroën Team). De voormalige winnaar van de Ronde van Lombardije sprak in een commentaar van zijn ploeg over zijn passage in de negende etappe van deze Giro. “Het duurde lang voordat de vlucht van de dag wegreed. “In het begin werd er veel aangevallen en ik wilde ervoor gaan. Ik was in de meeste ontsnappingen mee en ook in de beslissende vlucht. We kregen alleen niet al te veel ruimte van het peloton.”

“Al met al is het niet mijn dag geworden, maar toch voelde ik me goed. Het was goed om vooraan te zitten. “Na de rustdag komen er zeker nog nieuwe kansen”, aldus Mollema.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten