Tom Dumoulin over hét moment dat zijn koersbenen weer begonnen te kriebelen: “Ik heb een fantastische tijd gehad”

Bron © NOS

Foto: BELGA

Tom Dumoulin is klaar om opnieuw profwielrenner te zijn. Hoe dat komt, dat vertelde hij aan de verzamelde pers in Nederland.

Eind januari meldde Jumbo-Visma dat Dumoulin “voor onbepaalde tijd” met wielrennen zou stoppen. De oud-winnaar van de Ronde van Italië, die bekende dat de druk en de verwachtingen op hem wogen, verliet het trainingskamp van zijn ploeg in het Spaanse Alicante om thuis na te kunnen denken over zijn wielertoekomst. “Het is echt alsof er een rugzak van honderd kilo van mijn schouders is gegaan”, verklaarde Dumoulin toen.

Eerder deze maand kwam de ploeg van Wout van Aert dan met het nieuws dat de Nederlander in de Ronde van Zwitserland opnieuw gaat koersen, om daarna deel te nemen aan de wegrit en tijdrit op de Olympische Spelen in Tokio.

Tom Dumoulin over hét moment dat zijn koersbenen weer begonnen te kriebelen: “Ik heb een fantastische tijd gehad”
Foto: AFP

Zijn koersbenen begonnen opnieuw te kriebelen toen hij langs de kant stond bij de Amstel Gold Race. “Dat was wel hét moment”, vertelde Dumoulin maandag aan de pers. “Ik heb een fantastische tijd gehad. Ik heb de tuin omgespit, veel gewandeld en ben toen weer een beetje gaan fietsen. Ik heb lol op de fiets, dat vind ik nog steeds heel leuk. Ik vond het daar (bij de Amstel Gold Race, red.) wel heel gaaf en ontdekte dat ik het profwielrennen een hele gave wereld vond. Begin mei heb ik dan gesprekken gevoerd met Richard Plugge (manager van Jumbo-Visma, red.) met de Olympische Spelen in het achterhoofd.”

In 2016 pakte de Nederlander al eens zilver op de Spelen. “Als het mislukt, is dat maar zo, maar dan heb ik het in ieder geval geprobeerd”, klonk het bij Dumoulin, die voorlopig geen al te grote toekomstplannen maakt. “Misschien dat ik het straks toch weer als minder ervaar, dat het vlammetje misschien toch minder hard brandt, dan ik het nu voel. Ik heb ook geen verwachtingen de komende tijd. Al was ik er niet aan begonnen als ik niet het talent, de benen en de mentale kracht had om maximaal te presteren.”

Door Vincent Van Genechten