Nieuwe zender Nostalgie+ gaat van start met Erik Van Looy en Jan Verheyen

Domi Crommen en Leen Demaré in de stijl van de legendarische Bed-In van John Lennon en Yoko Ono.

Met een Bed-In Openingsshow à la John Lennon en Yoko Ono hebben Leen Demaré en Domi Crommen maandagnamiddag Nostalgie+ boven de doopvont gehouden. De nieuwe digitale zender brengt de klok rond het beste uit de jaren 60, 70 en 80.

Vlaanderen is een nieuwe digitaal radiostation rijker: Nostalgie+, een broertje van het vertrouwde Nostalgie. Minister van Media, Benjamin Dalle (CD&V), mocht het lintje van Nostalgie+ digitaal doorknippen en deed dat meteen met zijn lievelingsplaat: Stairway to heaven van Led Zeppelin. “De betekenis achter die klassieker is voor iedereen verschillend, maar ik denk dat hij in deze tijden vooral onderstreept dat het de komende weken en maanden alleen maar beter zal worden. Ook bij Nostalgie gaan jullie alleen maar vooruit en daarom vind ik het een gepaste keuze”, aldus de minister. Het nummer illustreert meteen ook waar de baseline van de zender, “Your golden years”, voor staat: muziek uit de jaren 60, 70 en 80 voor de rijpere luisteraar die wil genieten van zijn of haar wilde haren.

Zo kondigden ook Leen Demaré en Dominique Crommen Nostalgie+ aan tijdens de openingsshow waarin ze onder anderen met Erik Van Looy en Jan Verheyen praatten over hun liefde voor de muziek van toen. Die muziek zal centraal staan bij Nostalgie+, maar de zender wil meer zijn dan een louter non-stop kanaal. “We volgen het ritme van je dag, met licht verteerbare classics tijdens de zogenaamde ‘actieve’ uren. ’s Avonds zoeken we de verdieping met programma’s als 70s@7 en 80s@8. Ook stellen we in onze ‘Story’ elk week een artiest centraal. Zo starten we maandag met The ABBA Story”, aldus music director Crommen. Na ABBA volgen onder anderen nog Creedence Clearwater Revival, Bee Gees en The Beatles.

Nostalgie+ krijgt ook in het weekend een eigen gezicht met op vrijdag- en zaterdagavond The soul & disco show en op zaterdag zowel als zondag een Top 30 van de respectieve decennia waarop de zender focust. Tussendoor zal Domi Crommen terugblikken op markante nieuwsfeiten uit die tijd.

Nostalgie+ is te beluisteren via DAB+, digitale tv, Nostalgie.be en de gratis app.

Door jdr
AANGERADEN