Man sterft na aanval door haai voor oostkust van Australië

 

 ©  Katrijn Van Giel

Bron: BELGA

Een aanval door een haai, op een strand aan de Australische oostkust, is een man fataal geworden. Dat meldt de politie van de deelstaat New South Wales. Rond de middag werden de hulpdiensten opgeroepen naar Tuncurry Beach, zowat 300 km ten noorden van Sydney. Ze troffen er een man aan die “tijdens het surfen was aangevallen en daarbij bijzonder zware verwondingen opliep aan het rechterbovenbeen”.

“De man, vermoedelijk een vijftiger, werd uit het water gehaald en agenten begonnen de reanimatie, maar het slachtoffer overleed ter plaatse”, gaat de verklaring van de politie verder.

Er loopt onderzoek naar welke diersoort de man aanviel. De New South Wales Ambulance-dienst tweette dat hulpverleners ter plaatse zijn gekomen na berichten over aan aanval door een haai. “Ondanks grote inspanningen van paramedici en omstanders kon de man niet worden gereanimeerd”, meldt NSW Ambulance.

Vorig jaar waren er in Australië 26 aanvallen door haaien, waarvan er acht dodelijk waren. Goed 50 jaar was er gemiddeld één dodelijke haaienaanval per jaar, en in 2019 was er geen enkele. De aanval van dinsdag is de eerste van 2021.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws