Mitchell Docker (34) stopt met koersen na Parijs-Roubaix

Mitchell Docker. 

Mitchell Docker. ©  Marc Van Hecke

Mitchell Docker heeft een belangrijke aankondiging gedaan op zijn Twitter account. De renner van EF Education-NIPPO verklaarde dat hij zijn carrière zal beëindigen na Parijs-Roubaix, dat verreden wordt op 3 oktober.

Wouter van Biezen

“Aan alle goede dingen komt een eind”, opende Docker. “Ik heb dus besloten dat 2021 mijn laatste seizoen in het profpeloton is. Wat een zegen dat Parijs-Roubaix in oktober plaatsvindt. Het is de perfecte race om mijn professionele carrière af te sluiten”, schreef de ploeggenoot van Hugh Carty.

Twee keer raak in 2010

De 34-jarige Australiër was in 2009 prof geworden bij Skil-Shimano, een team waar hij drie seizoenen voor werkte, voordat hij bij Orica GreenEDGE kwam. Hij bleef vijf jaar bij de Australische ploeg (2012 tot 2017), voordat hij in 2018 overstapte naar EF Education First. De in Melbourne geboren renner, die in het peloton vooral bekend is om zijn beroemde “mullet” kapsel, heeft twee overwinningen bij de profs op zijn naam staan, een etappe in de Route du Sud en een etappe in de Delta Tour Zeeland in 2010. Docker stond verder negen keer aan de start van een grote ronde. Hij deed twee keer de Giro d’Italia aan en zeven keer de Vuelta.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten