‘Coronadode’ wordt plotseling wakker vlak voor crematie in India

Bron © De Telegraaf

Foto: ZUMA Press

Een vrouw van wie werd aangenomen dat ze was overleden, is plotseling wakker geworden vlak voordat ze werd gecremeerd. De 78-jarige Shakuntala Gaikwad testte begin mei positief op Covid-19 in haar woonplaats Mudhale in India, en haar toestand ging daarna snel achteruit.

Familieleden van de 78-jarige vrouw alarmeerden onlangs de hulpdiensten, toen haar symptomen erger werden. Maar ambulancemedewerkers waren nog uit alle macht aan het proberen om een ziekenhuisbed voor de vrouw te vinden, toen mevrouw Gaikwad het bewustzijn verloor.

Het ambulancepersoneel zou vervolgens, volgens de Britse krant The Mirror, besloten hebben haar dood te bevestigen. En ook de familie werd op de hoogte gebracht van het trieste nieuws. De ‘overleden’ vrouw werd vervolgens teruggebracht naar haar geboortedorp, waar de familie de crematie en bijbehorende afscheidsceremonie organiseerde.

Maar vlak voordat de vrouw op het vuur zou worden gelegd, opende ze haar ogen en begon ze te huilen. De vrouw werd onmiddellijk overgeplaatst naar het Silver Jubilee Hospital in Baramati voor verdere behandeling, aldus een woordvoerster van het ziekenhuis, Dr. Sadanand Kale, meldt VN Express.

AANGERADEN