Patrick Lefevere sluit de deur niet voor Peter Sagan na geruchten over zijn komst, al is nog niks rond: “Hij is een kampioen, maar dan nog”

Foto: AFP

Patrick Lefevere ging tijdens de persconferentie van Deceuninck - Quick-Step tijdens de rustdag van de Giro nog even in op de geruchten over de mogelijke komst van Peter Sagan. “Hij mag dan wel aan het einde van zijn carrière zijn, toprenners zijn dat nooit echt.”

Lefevere sluit de deur alvast niet voor de voormalige drievoudige wereldkampioen Peter Sagan, maar overtuigd is hij ook nog niet. Aan de capaciteiten van de 31-jarige Slovaak op de fiets twijfelt hij niet. “Sagan mag dan wel aan het einde van zijn carrière zijn, toprenners zijn dat nooit echt. Zijn carrière is niet voorbij. Denk maar aan Gilbert of Cavendish.” Al is de ploegleider lang niet helemaal overtuigd. Sagan komt immers niet alleen, hij heeft een hele ploeg van mensen rondom zich. “Ik wil geen team in mijn team”, was Lefevere duidelijk. “Ik weet dus niet of ik hem kan inplannen in mijn team en ambities.”

En ook bij het financiële plaatje stelt Lefevere zich vragen. “Hij is een kampioen, maar dan nog. Kan ik hem betalen? Dan moet ik eerst overleggen met mijn sponsors. Als ze geen geld willen vrijmaken, dan zal het niet lukken. De cijfers die ik gelezen heb, 8 miljoen euro, die zijn alleszins niet waar. Maar ik kan sowieso niet zomaar een schuif met geld opentrekken.”

Door Valerie Van Avermaet, Vincent Van Genechten
AANGERADEN