Politie Kempenland houdt zoekactie naar gevaarlijke persoon

Bron © BELGA

Een dertigtal mensen van de politiezone Kempenland heeft dinsdagnamiddag een grote zoekactie opgezet naar een vuurwapengevaarlijke persoon. Intussen zou de persoon zich verplaatst hebben in de richting van Beringen, naar Hasselt, Pelt en meer naar het noordoosten van de provincie. In de zone Kempenland is de man niet aangetroffen. De politie blijft wel zoeken.

De persoon had de voorbije periode bedreigingen geuit aan het adres van enkele targets. Daarom werd de melding van het vuurwapengevaarlijke individu ernstig genomen en schoot de politie in actie. Dat maakte commissaris en woordvoerder Eric Cenens van Kempenland dinsdagmiddag bekend.

“De persoon bevindt zich niet meer in onze regio. We houden onze manschappen wel achter de hand voor het geval hij ergens zou opduiken en er bijstand moet verleend worden. Ook de speciale eenheden van de federale politie zijn op de hoogte, want als die persoon gelokaliseerd zou worden, dan kunnen die eenheden ingeschakeld worden,” aldus Cenens.

De man zou zich schuilhouden, een helikopter en verschillende manschappen zijn op zoek naar de man die zich geregeld zou verplaatsen. Nadat hij gezien werd in Leopoldsburg, zou hij zich verplaatst hebben richting Hasselt, Pelt en meer naar het noorden van de provincie.

AANGERADEN