Aleksandr Vlasov volgt nog altijd op handvol seconden van Bernal en Evenepoel: “Er kan nog van alles gebeuren”

 ©  EPA-EFE

Aleksandr Vlasov staat tijdens de eerste rustdag van de Giro nog steeds derde in het algemeen klassement op amper 22 seconden van roze trui Egan Bernal en negen seconden achter onze landgenoot Remco Evenepoel. “Ja, Bernal en Evenepoel lijken erg sterk, maar er zijn nog een aantal andere rivalen die tot veel in staat zijn”, aldus de 25-jarige Rus van Astana.

vva, wvo

“De eerste helft van de Giro was zeer intens en zwaar. Ondanks het feit dat er nog geen hooggebergte was, waren er al meer dan genoeg moeilijke en selectieve etappes. Ik denk dat ik een goede eerste week had, hoewel verschillende etappes echt zwaar waren, vooral etappe zes toen ik het echt koud kreeg. Ik denk dat iedereen, zonder uitzondering, uitkeek naar de rustdag. Ik wil mijn team bedanken voor de geweldige steun tijdens deze tien etappes. De jongens hebben geweldig werk geleverd en ik ben blij met de manier waarop het nu gaat in de Giro.”

“De derde plaats in het algemeen klassement op dit moment is zowel een goede prestatie als een waardevolle ervaring, maar ik besteed niet te veel aandacht aan de huidige situatie. De wedstrijd ligt nog 100% open, met de moeilijkste en meest cruciale etappes nog voor de boeg. Er kan dus nog van alles gebeuren. Ja, Bernal en Evenepoel lijken erg sterk, maar er zijn nog een aantal andere rivalen die tot veel in staat zijn. Ik beleef deze wedstrijd dag per dag, ik doe in elke etappe waardevolle ervaring op en ik zal deze tactiek de komende dagen en weken blijven volgen. Er liggen veel belangrijke dagen voor ons - de Strade Bianche-etappe, Zoncolan, een aantal etappes in de Dolomieten - elk van deze dagen kan alles op zijn kop zetten. Daarom is het belangrijkste voor mij nu om mijn concentratie te behouden en, met de steun van de ploeg, elke dag 100% te geven.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten