“Speedy Gonzalo” wint openingsrit in Ruta del Sol

 ©  EPA-EFE

Bron: BELGA

Gonzalo Serrano (Movistar) heeft dinsdag de openingsrit in de 67e Ruta del Sol (cat. 2.Pro) op zijn naam gebracht. De 26-jarige Spanjaard toonde zich na 152,1 kilometer van Mijas naar Zahara de la Sierra op de slothelling de snelste van het pak. Hij haalde het voor de Venezolaan Orluis Aular en de Zuid-Afrikaan Daryl Impey en is meteen de eerste leider.

De Vuelta a Andalucia of Ruta del Sol werd omwille van de coronapandemie verplaatst van februari naar midden mei. Titelverdediger Jakob Fuglsang is er niet bij dit jaar en het deelnemersveld heeft ook wel wat te lijden onder de Giro. 

Thomas Sprengers koos samen met de Portugees Rui Oliveira en de Spanjaard  Antonio Jesus Soto voor de vroege vlucht. Oliveira schakelde zichzelf uit met een val op 28 kilometer van de finish, Sprengers en Soto werden op 15 kilometer door het peloton opgeslokt

Movistar leidde in eigen land de dans en legde een hoog tempo op, met het oog op het slotklimmetje. Een uitgedund peloton begon aan de laatste hindernis. Daarop toonde Serrano zijn snelle benen. Hij zette aan op 300 meter en werd niet meer geremonteerd, goed voor zijn tweede profzege. Vorig jaar won hij de tweede etappe in de Ruta del Sol.

 ©  EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten