Protegé van betreurde Kobe Bryant maakt status van supertalent helemaal waar met historische prestatie in WNBA

 

 ©  AFP

Terwijl de NBA de play-offs ingaat, zijn ze in de WNBA begonnen aan het reguliere seizoen. Zonder Belgian Cats Emma Meesseman en Julie Allemand, maar met Sabrina Ionescu. En het supertalent stelde alvast niet teleur.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Waarom iedereen een stukje wil van Sabrina Ionescu, het supertalent dat Emma Meesseman wil onttronen in de WNBA

De 23-jarige Amerikaanse werd vorig jaar door New York Liberty als eerste gekozen in de WNBA Draft, maar kwam in haar eerste seizoen tot slechts drie wedstrijden door een zware enkelblessure. Dit seizoen zit ze al aan evenveel optredens en ze waren één voor één om in te kaderen.

Ionescu opende met 25 punten, 6 rebounds en 11 assists tegen Indiana, de ploeg waar Allemand vorig seizoen schitterde. De point guard scoorde in het slot de winnende driepunter.

Kobe Bryant

Na afloop droeg ze tijdens het tv-interview een truitje van Kobe Bryant, de betreurde LA Lakers-legende die begin vorig jaar overleed bij een helikoptercrash. Ionescu was goed bevriend met het basketbalicoon en trainde vaak samen met hem. Bryant noemde haar wel eens “G.O.A.T.” (Greatest Of All Time).

“Ze leest het spelletje als geen ander”, aldus Bryant in een interview. “Ze snapt het en ze is er serieus mee bezig, ongezien serieus zelfs. Ze is zó competitief en heeft enorm veel karakter.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ionescu stelde ook in de tweede wedstrijd van het seizoen niet teleur. Opnieuw werd Indiana verslagen, nu met 12 punten, 5 rebounds en 4 assists van de dochter van Roemeense immigranten. En dan moest zege nummer drie nog komen. New York versloeg Minnesota met 86-75 dankzij een triple-double van de protegé van Kobe Bryant: 26 punten, 10 rebounds en 12 assists.

Het was pas de tiende keer dat een WNBA-speelster dubbele cijfers scoorde in drie categorieën en het was pas de zesde wedstrijd in de Amerikaanse carrière van Ionescu, meteen goed voor een record. Na afloop wilde ze er niet al teveel woorden aan kwijt. “Het is best cool, maar de zege was het belangrijkste”, zei ze op de persconferentie.

LEES OOK

Nu in het nieuws