Kan Giulio Ciccone de Giro-droom waarmaken voor Trek-Segafredo? “Mijn plannen zijn niet veranderd”

Giulio Ciccone. 

Giulio Ciccone. ©  LAPRESSE

Na tien etappes in de Giro d’Italia komen de eerste conclusies naar boven. Eén man in het bijzonder doet het goed: Giulio Ciccone. De Italiaan van Trek-Segafredo is de revelatie van het begin van de wedstrijd, en hij is één van de enigen die de bliksemsnelle versnellingen van de Colombiaan Egan Bernal (INEOS Grenadiers) kan volgen. De 26-jarige Ciccone is een van de kandidaten voor het podium in Milaan, want hij staat momenteel op de vierde plaats, 37” achter de roze trui. Maar voor de voormalige beste klimmer van de Giro blijft er maar één vraag over: zal hij dit tempo kunnen volhouden gedurende drie weken koers? De inwoner van Chieti sprak op de kanalen van zijn team over zijn doelstellingen.

Wouter van Biezen

“We hadden zeker een moeilijke week. Vooral vanwege het slechte weer, de kou en de regen. We hadden een ander doel voor ogen met het algemeen klassement en nu na tien ritten sta ik in de top vijf. Ik denk dat we op deze weg kunnen doorgaan en dat we kunnen proberen om daar dag na dag te blijven. Mijn plannen zijn niet veranderd sinds het begin, ik blijf gewoon zo koersen dag na dag zonder stress. Hoewel, zonder stress is moeilijk te zeggen. In grote rondes heb je elke dag een beetje stress, zelfs wanneer je gemakkelijke etappes hebt. Ik weet dat ik een goede fysieke conditie heb, we hebben hier ook een goed team, dus als ik iets nodig heb kan ik rekenen op de steun van mijn teamgenoten,” zei Ciccone.

“De etappe met de Zoncolan zal echt belangrijk voor me zijn”

Vervolgens blikte de voormalige geletruidrager in de Tour de France vooruit op de beslissende etappes die in het verschiet liggen. “Na de Monte Zoncolan weten we meer. Daar zal duidelijk worden hoe de verhoudingen echt liggen. Het is echt een moeilijke week, maar vooral woensdag in Montalcino zullen we veel geluk nodig hebben, want het is een zware grindetappe. Ik denk dat vooral de laatste week beslissend zal zijn, want we hebben alle echte bergetappes in de laatste week en dus moeten we blijven vechten. Eerlijk gezegd neem ik gewoon de tijd om elke dag goed te herstellen,” voegde de tweevoudig ritwinnaar in de Giro eraan toe.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten