Pierre Rolland: “Heb kruis gemaakt over het algemene klassement in de Tour de France”

Pierre Rolland droeg de bolletjestrui tijdens de Tour van 2013. 

Pierre Rolland droeg de bolletjestrui tijdens de Tour van 2013. ©  EPA

Met nog iets meer dan een maand te gaan voor de start van de Tour de France in Brest op 26 juni, begint Pierre Rolland (B&B Hotels p/b KTM) aan zijn laatste voorbereiding. De Fransman, die onlangs een etappe won in de Ronde van Rwanda, is vertrouwd met deze voorbereidingsperiode aan het drie weken durende evenement. “Het is een beetje een thuisreis. Het is nog lang, maar dit is hét moment om de puntjes op de i te zetten, wanneer je in Tour-modus begint te komen,” legde hij uit aan Ouest-France.

Wouter van Biezen

Alvorens aan de Grand Boucle deel te nemen, zal de 34-jarige renner trainingen afwisselen met wedstrijden, waaronder het Critérium du Dauphiné (30 mei tot 6 juni). “We beginnen aandacht te besteden aan de sensaties, ook aan het dieet, om te proberen de laatste kilo kwijt te raken. Dat is echt het spannendste gedeelte. De fundamenten zijn aanwezig, en daar komen we om de details te verfijnen. En hoe dichter je bij het evenement komt, hoe spannender het is,” zei Pierre Rolland.

“Proberen in eerste week een slag te slaan”

In de 108e editie van de Tour de France (26 juni tot 18 juli) zal de Franse klimmer proberen om na 2011 en 2012 opnieuw een overwinning te behalen. “Het doel is om mijn armen omhoog te steken, om dat gevoel te hebben dat de Tour kan geven door als eerste over de streep te gaan. Over het algemene klassement heb ik een kruis gemaakt. Ik vind het niet leuk om drie weken voor het klassement te strijden. Ik wil van de eerste week profiteren om te proberen een slag te slaan, misschien in Bretagne. Daarna wordt het doel de Alpen, om zo strijdvaardig mogelijk te zijn”, besluit de rijder van B&B Hotels p/b KTM.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten