Ruben Block van Triggerfinger maakt solodebuut

 ©  Willy

Ondanks hun ‘nom de plume’ van luidste band in het land is het al even stil rond Triggerfinger. Frontman Ruben Block (49) brengt daar nu verandering in met de single Lights. Voor de zanger-gitarist is het zijn eerste solonummer in dertig jaar carrière.

Het solodebuut van Block zat al een tijd te rijpen. Sinds Triggerfinger na de zomer van 2019 een pauze van onbepaalde duur aankondigde, smeet hij zich net als groepsleden Mario Goossens en Paul Van Bruystegem op andere projecten. Samen met de bekende Amerikaanse producer Mitchell Froom – die werkte met onder anderen Paul McCartney, Bob Dylan, Crowded House, Elvis Costello en Suzanne Vega – nam hij eigen nummers op, waarvan Lights als eerste verschijnt. Bij het afwerken van zijn songs haalde Block er met Tchad Blake (Tom Waits, Arctic Monkeys) nog een ervaren naam bij.

LEES OOK. Triggerfinger last jarenlange pauze in: “Het is tijd voor rust en andere projecten” (+)

Lang hoeft Ruben Block niet te wachten om zijn nieuw materiaal voor te stellen aan een publiek. Van 11 tot en met 22 juni speelt hij tien uitverkochte concerten in De Roma in Antwerpen, als benefiet voor de concertzaal. Een maand later speelt Block ook samen met De Mens in het festivalpark van Werchter.

LEES OOK. Muziek weerklinkt weer in De Roma: Ruben Block speelt benefietoptredens

(dvg)

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook