Julie Vermeire en papa Jacques bezoeken de garage van DDT: “Ik stond soms tussen de koeien op een trapje”

Foto: play4

Jacques Vermeire en zijn dochter Julie gaan de nostalgische toer op in ‘Hit the road Jacques’. Ze trekken naar het voormalige voetbalveld van FC De Kampioenen, inspecteren hoe de garage van DDT er nu uitziet en er worden fijne herinneringen opgehaald over ‘De drie wijzen’.

De roadtrip van Jacques Vermeire en Julie zit er nog niet op. Donderdagavond houden ze halt bij een aantal nieuwe bestemmingen die cruciaal waren voor de carrière van de bijna zeventigjarige Jacques. Eerste halte: het Amerikaans Theater in Brussel. Elf jaar lang werd daar De drie wijzen opgenomen, de grote doorbraak in de media voor Jacques.

Samen met Walter Grootaers en Kurt Van Eeghem haalt hij fijne herinneringen op. Ook aan hun tijd samen met vriendin Gerty Christoffels. In oktober vorig jaar overleed zij aan longkanker. “Hoe wij op Gerty haar kap hebben gezeten. Dat was echt haar grote kracht, ze speelde alsof ze verontwaardigd was, maar ze wou dat graag”, klinkt het.

LEES OOK. Afscheid van Vlaanderens aanstekelijkste lach: “Gerty deelde haar leed enkel met paar vrienden” (+)

Julie Vermeire en papa Jacques bezoeken de garage van DDT: “Ik stond soms tussen de koeien op een trapje”
Zo ziet de voormalige garage van DDT er nu uit. Foto: Play4

Een ander belangrijk punt in de carrière van Vermeire is zijn tijd bij FC De Kampioenen als garagist Dimitri De Tremmerie, kortweg DDT. Zinnen als “Zal ’t gaan, ja?” en “’t Is niet waar, hé!” staan in het Vlaamse tv-erfgoed geëtst. Acht seizoenen en 105 afleveringen draaide hij mee in de Vlaamse hitreeks. En het is meteen ook Julies lievelingsprogramma. “Ik ben echt fan van DDT”, zegt Julie. “Dat is niet omdat je mijn papa bent, ik zie dat personage echt als een andere persoon. Maar ik vind je rol zo goed.”

LEES OOK. Jacques Vermeire viert zijn 70ste verjaardag met kinderen Julie en Maxime: “Ik probeer actief te blijven. Het is dat, of gewoon rijk zijn” (+)

Samen met Jaak Van Assche – louche antiquair Fernand Kostermans in de reeks – brengen ze op een golfkarretje een bezoekje aan het vroegere voetbalveld van Vlaanderens meest legendarische ploeg, aan het café van Pascalleke en de garage van DDT. “Dat was hier vroeger een koeienstal. Dan zetten we daar een decor van DDT tegen. Ik moest soms tussen de koeien op een trapje staan.”

Julie Vermeire en papa Jacques bezoeken de garage van DDT: “Ik stond soms tussen de koeien op een trapje”
Met Walter Grootaers en Kurt Van Eeghem blikken Jacques en Julie terug op ‘De drie wijzen’. Foto: Play4

‘Hit the road Jacques’, Play4, 20.35 uur

Door Eva De Poorter
AANGERADEN