Minireeks ‘Zwanst na nie’ informeert dokwerkers over belangrijke onderwerpen

 ©  Joris Herregods

Bron: BELGA

Een reeks korte, ludieke filmpjes met Peter Van den Begin en Stefaan Degand moet dokwerkers en andere havenarbeiders informeren over onderwerpen als veiligheid, alcohol en drugs, digitalisering en diversiteit in de haven. “Met humor willen we belangrijke, maar soms gevoelige boodschappen bespreekbaar maken”, zegt koepelorganisatie voor de Antwerpse havenbedrijven Cepa.

Van den Begin en Degand spelen in ‘Zwanst na nie’ twee Antwerpse dokwerkers met bijpassend dialect. In het eerste van vier filmpjes staat het thema veiligheid centraal, met aandacht voor de gevaren van smartphones tijdens het werk en het belang van de juiste veiligheidskledij.

“We zetten vaak veiligheids- en andere campagnes op touw, maar nog nooit eerder deden we het op deze manier. Met de nodige zwans willen we belangrijke, maar soms gevoelige thema’s uit onze haven bespreekbaar maken onder de havenarbeiders”, vertelt Cepa-directeur Yann Pauwels.

Scenarist Emiel Van Wouwe ging praten met een aantal dokwerkers om het havenjargon onder de knie te krijgen en Hans Buyse stond in voor de regie. “Precies omdat de filmpjes zo grappig zijn en niet te belerend, rekenen we erop op dat “Zwanst na nie” voer gaat zijn voor discussie, waardoor het op een vernieuwende manier enkele belangrijke boodschappen onder de aandacht brengt.”

Aangeboden door onze partners