Valpartijen in Giro eisen op één dag zes slachtoffers: opgaves van Kobe Goossens, ex-roze trui De Marchi, Marc Soler en Fausto Masnada

 ©  Eurosport

Bron: BELGA

Maar liefst zes renners hebben donderdag de Ronde van Italië verlaten na een valpartijen in een nerveuze start van de verraderlijke, twaalfde etappe.

Kobe Goossens is de vierde renner van Lotto Soudal die de Giro heeft verlaten. De renner stapte af met pijn in zijn rechterhand. Eerder zag het team ook al Caleb Ewan, Jasper De Buyst en Tomas Marczynski vertrekken.

Goossens kwam ten val in het begin van de etappe en bezeerde daarbij zijn rechterhand. Hij zal verder onderzocht worden in het ziekenhuis om een diagnose te stellen. Goossens behaalde in de achtste etappe een zesde plaats.

Het team is nu nog met vier renners in koers, al moet gezegd dat Thomas De Gendt al dagen sukkelt met kniepijn, maar vooralsnog niet van opgeven wil weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Italiaan Alessandro De Marchi kwam zwaar ten val tijdens een afdaling in de openingsfase van de twaalfde etappe. Hij is met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Israël Start-Up Nation, de ploeg van De Marchi, meldt dat de Italiaan moeite had om te ademen maar wel bij bewustzijn is gebleven. Met een gebroken sleutelbeen, zes gebroken ribben en een gebroken ruggenwervel is De Marchi er erg aan toe. Hij fietste vorige week twee etappes in de roze leiderstrui. Ook zijn ploegmaat Alex Dowsett stapte uit koers.

Marc Soler, de elfde in de stand, kwam eveneens al vroeg ten val. De Spaanse kopman van Movistar probeerde nog wel maar moest even later toch ook opgeven.

Ook Deceuninck - Quick-Step deelde in de klappen: met Fausto Masnada zag Remco Evenepoel één van zijn knechten bergop vertrekken.

Ten slotte is ook Gino Mäder al naar huis, de winnaar in de zesde etappe naar Ascoli Piceno is al de derde opgave bij Bahrain Victorious in amper een week

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten