Raphael Holzhauser (Beerschot), Noa Lang (Club Brugge) en Paul Onuachu (KRC Genk) strijden om prijs Profvoetballer van het Jaar

Raphael Holzhauser (Beerschot), Noa Lang (Club Brugge) en Paul Onuachu (KRC Genk) zijn de drie genomineerden voor Profvoetballer van het Jaar. Dat liet de Pro League donderdag weten. Op maandag 24 mei worden de Pro League Awards uitgereikt.

Raphael Holzhauser – K. Beerschot V.A.

Raphael Holzhauser zette in zijn eerste seizoen op het hoogste niveau enkele sterke statistieken neer. Zo was hij de eerste speler die er in slaagde om meer dan 10 assists te geven en ook meer dan 10 keer te scoren. Holzhauser was goed voor 16 beslissende passen en 16 doelpunten.

Noa Lang – Club Brugge

Naast een nominatie voor de Youngster van het jaar, maakt Noa Lang ook kans op de trofee voor Profvoetballer van het jaar. De jonge Nederlander brak in zijn eerste seizoen bij Club Brugge helemaal door. Met 15 doelpunten in 26 wedstrijden is hij de topschutter van blauw-zwart.

Paul Onuachu – KRC Genk

Afgelopen seizoen was ook het jaar van Paul Onuachu. De spits van KRC Genk kon maar liefst 33 keer scoren en verbrak daarmee het record van andere KRC Genk-topschutter, Wesley Sonck. Met 33 doelpunten en 3 assists heeft Onuachu een aandeel in ongeveer de helft van de doelpunten van KRC Genk afgelopen seizoen.

Ook de dames van de Womens’ Scooore Super League vallen in de prijzen. Welke profvoetbalster pakt de trofee voor beste speelster van het jaar mee naar huis?

Laura Deloose- RSC Anderlecht

Laura Deloose, een van de hoekstenen van de paars-witte defensie, kan een uitstekend seizoen op het hoogste niveau bekronen met de prijs voor Profvoetbalster van het jaar. Verzilvert ze naast de titel ook de trofee?

Laura De Neve – RSC Anderlecht

Samen met Laura Deloose, is Laura De Neve een van de sterkhouders van de Anderlechtse defensie. De kapitein van de Red Flames speelt al sinds 2010 voor de ploeg uit Brussel. Naast de titel in de Womens’ Scooore Super League, maakt De Neve kans op de Award voor Profvoetbalster van het jaar.

Marie Minnaert – Club YLA

Deze zomer versterkte middenveldster Marie Minnaert Club YLA. Na een sterk seizoen in het shirt van blauw-zwart, maakt Minnaert voor het eerst kans op de prijs voor Profvoetbalster van het jaar.

Het seizoen in de 1B Pro League is al een tijdje afgelopen, maar ook daar waren er spelers die voor spektakel op het veld zorgden.

Georges Mikautadze – RFC Seraing

De huurling van RFC Seraing zette in zijn eerste wedstrijd in de 1B Pro League met 4 doelpunten al meteen de toon voor de rest van het seizoen. Mikautadze had amper 6 wedstrijden nodig om 3 hat-tricks te scoren. De spits sloot het seizoen af als de topschutter van de 1B Pro League.

Marlos Moreno – Lommel SK

Marlos Moreno, de vinnige aanvaller van Lommel SK, kon dit seizoen 5 keer de netten laten trillen en leverde 3 assists af. Moreno heeft niet alleen een krachtig schot in de benen, hij zette ook menig tegenstander op het verkeerde been met zijn dribbels.

Dante Vanzeir – Royale Union Saint-Gilloise

In zijn eerste seizoen bij Royale Union Saint-Gilloise zette Dante Vanzeir straffe statistieken neer. Zo zorgde hij niet alleen voor de doelpunten bij de Unionisten (19 goals), ook zijn ploegmakkers bediende hij vaak (7 assists). Vanzeir greep net naast de trofee van topschutter, maar kan na de promotie met Union naar 1A een uitstekend seizoen belonen met de trofee voor Profvoetballer van het jaar 1B Pro League.

Door Laurens Van Heuverswijn
AANGERADEN