Waarom Geike van Hooverphonic een bijzonder mondmasker gebruikt op het Eurovisiesongfestival

© Het Nieuwsblad

Geike Arnaert (41) loopt achter de schermen van het Eurovisiesongfestival rond met een bijzonder mondmasker. Geen kapje met rekkers achter de oren. Wel een exemplaar dat ze met een stokje in de hand voor haar mond en neus houdt. Is het onderdeel van haar styling? Of heeft de zangeres van Hooverphonic een andere reden?

Wim Dehandschutter in Rotterdam

“De eerste dagen (op het Songfestival in Rotterdam, red.) hadden we niet door dat dát kon eigenlijk, maar we zagen mensen ermee rondlopen”, zegt Geike desgevraagd tegen onze krant. Met “dát” bedoelt ze haar alternatief mondmasker waarmee ze onder meer op persconferenties wordt gespot.

Het is géén gimmick. Er spelen praktische overwegingen mee: de schmink, en dan in het bijzonder de bezorgdheid dat die wordt weggeveegd. Want iedereen is verplicht een mondmasker te dragen, tenzij op het podium tijdens het optreden of neerzittend. “Ik word verschillende keren per dag geschminkt. Als je dat uitwrijft in je masker… Je kunt het bekijken. Het ziet er niet zo lekker uit.”

LEES OOK. Na de kwalificatie voor de finale zijn de ambities groots: “We zijn wel Hooverphonic, mensen verwachten veel” (+)

Hooverphonic-frontman Alex Callier vult aan dat het alternatieve mondmasker “niet zo handig” is. Maar een traditioneel exemplaar dat achter de oren kan gespannen worden, heeft ook nadelen. “Al die rekkers en elastieken laten afdrukken in je gezicht na.” Daarom is het toegestaan om “op een Venetiaanse, elegantere manier je masker voor je te houden”, aldus Callier.

Een van de decorontwerpers van dit Songfestival heeft het attribuut bedacht, zo blijkt uit navraag bij de organisatie in Rotterdam. “Alleen wie stevig in de visagie heeft gezeten” – artiesten en presentatoren dus – krijgt overigens de toelating om het te gebruiken.

 

 ©  Bruno Press/ABACA

 

 ©  Bruno Press/ABACA

LEES OOK