Bosbrand in Griekenland woedt voor tweede dag op rij

 

 ©  AP

Bron: BELGA

Voor de tweede dag op rij woedt de bosbrand in het bergmassief van Korinthe, in Griekenland. De vlammen hebben geleid tot de evacuatie van honderden omwonenden.

Gedurende de nacht van donderdag op vrijdag streden de hulpdiensten tegen de eerste grote bosbrand in Griekenland dit jaar. De vlammen verteerden al bijna 20 vierkante kilometer aan naaldbomen, aldus de civiele bescherming.

Vrijdagochtend waren 278 brandweerlieden, twaalf vliegtuigen en drie helikopters, gesteund door 89 brandweerwagens, ingezet.

Er zijn geen slachtoffers gemeld, maar 17 dorpen en gehuchten zijn geëvacueerd, net als twee kloosters. In totaal gaat het om honderden mensen die elders onderdak hebben gekregen, aldus de viceminister voor Civiele Bescherming, Nikos Hardalias.

De brand brak woensdagavond uit bij Schinos, een dorp aan de badplaats Loutraki, op ongeveer 90 kilometer ten westen van Athene. De brand woedde de hele nacht in het kustgebied, met talrijke tweede verblijven. De vlammen breidden zich uit naar de Geraneia-bergen.

LEES OOK

Nu in het nieuws