Politie verspreidt opsporingsbericht van man die in Bredene vriend van ex neerschoot

 

 ©  politie

De politie en het parket hebben een officieel opsporingsbericht verspreid naar de 45-jarige Lucien Annot (45) uit Oostende. Hij drong gewapend het appartement van zijn ex-vriendin in Bredene binnen. Daar schoot hij haar nieuwe partner neer en takelde ook zijn ex toe.

Een dag na de massale zoekactie in het Provinciaal Domein Raversijde verspreiden politie en parket een officieel opsporingsbericht naar Lucien Annot (45) uit Oostende. De man wordt gezocht nadat hij met een vuurwapen op de nieuwe vriend van zijn ex-vriendin schoot.

LEES OOK. Politie in provinciaal domein op zoek naar voortvluchtige gangster

Hij drong zondagnacht om 1.45 uur het appartement in de Prinses Elisabethlaan in Bredene binnen. Zijn ex woonde daar sinds een drietal weken met haar nieuwe vriend. “De man had verschillende wapens bij zich en wenste zijn ex en de nieuwe partner een lesje te leren”, aldus het opsporingsbericht. “Lucien Annot heeft effectief zijn wapens gebruikt en op de nieuwe partner gevuurd. Na de feiten is hij gevlucht waarbij hij op zijn minst het vuurwapen heeft meegenomen.”

LEES OOK. Man die bij ex binnendringt en nieuwe vriend neerschiet is geen onbekende, broer zit in cel voor moord op ex-vriendin

Als bij wonder vielen er die nacht geen doden. De nieuwe partner werd in zijn schouder geraakt, maar verkeerde nooit in levensgevaar. De politie ging massaal op zoek naar de dader. Lucien Annot is dan ook geen doetje. De man heeft er al ettelijke jaren in de gevangenis op zitten voor verschillende gewapende overvallen. In totaal liep hij - als lid van de zogenaamde Opex-bende - al meer dan tien jaar cel op. Maar de laatste jaren is hij op vrije voeten.

“Hij is sportief gebouwd. Hij heeft kort, donker, geschoren haar en donkere ogen. Hij kan gewapend zijn” aldus het opsporingsbericht. “Aan dhr. Annot zelf wordt gevraagd zich zo snel mogelijk te melden bij de dichtstbijzijnde politiedienst.” Wie meer informatie heeft of denkt te weten waar de verdachte zich bevindt, kan contact met de politie opnemen via 0800/30300 of opsporingen@police.belgium.eu.

 

Nu in het nieuws