James Cooke, Gert Verhulst en Jan Smit maken single met Viktor Verhulst & Kobe Ilsen

James Cooke en Gert Verhulst zingen samen met Jan Smit de eerste single van Viktor Verhulst & Kobe Ilsen in.

Kobe Ilsen en Viktor Verhulst hebben als dj-duo al wat ervaring met het draaien van plaatjes, maar binnenkort stellen ze hun eerste eigen single Mooi zo voor. Daarop is niet alleen Jan Smit te horen, maar ook Gert Verhulst en James Cooke, of wat had u gedacht.

“Voor corona holden we elke week van de opnameset naar een dj-set”, zegt Kobe Ilsen. De presentator vormt samen met Viktor Verhulst al een tijdje het dj-duo ‘Ilsen & Verhulst’, maar sinds de coronacrisis hebben de twee nog maar weinig clubs en fuiven gezien. “Plots hadden we tijd over op vrijdag- en zaterdagavonden”, gaat Ilsen verder. “Dus hebben we de laatste maanden gefocust op de productionele kant van muziek. We wilden iets van onszelf uitbrengen.”

Het resultaat is Mooi zo. Geschreven door de Nederlandse Jaap Resema (die met Nu wij niet meer praten, z’n duet met Pommelien Thijs, een hit te pakken heeft) en ingezongen door James Cooke, Gert Verhulst en Jan Smit. “Viktor en ik hebben veel kwaliteiten, maar zingen is daar niet één van”, zegt Ilsen. “Eind april was ik te gast in de televisieshow van Gert en James. Na de uitzending bleven we nog even napraten over ons muzikale project. En rijpte het idee om met Gert, James én Jan Smit aan de slag te gaan.”

Tweede keer met Jan Smit

Het televisieduo werkte immers al samen met Jan Smit. “In 2019 maakten James en ik al samen met Jan Smit Altijd”, zegt Gert Verhulst. “Dat was zó leuk dat we daar graag een vervolg aan wilde breien. De voorzet om voor ons te kiezen hebben we wel zelf moeten geven. Geen seconde hebben ze aan ons gedacht. Straffer nog: ze vroegen of we niet iemand kenden. (lacht)

Op 25 mei, volgende week dinsdag, wordt Mooi zo uitgebracht. Dan brengt het vijftal het nummer live in De Cooke & v show. Of wat had u gedacht.

Door Wout Desmytere
AANGERADEN