Dylan Groenewegen stapt uit de Giro: “Het gevoel wat ik nodig heb om te winnen is terug”

 

 ©  AFP

Dylan Groenewegen verlaat zaterdag de Ronde van Italië. De Nederlandse sprinter kwam na een maandenlange schorsing opnieuw in competitie in de Giro en geraakte niet verder dan een vierde plaats in de tweede etappe, gewonnen door Tim Merlier.

Laurens Van Heuverswijn, Hugo Coorevits

“Mijn Giro zit er na vandaag op, ik heb genoten van het wedstrijd gevoel en van de besprekingen. Het gevoel wat ik nodig heb om te winnen is terug en ik zal me gaan voorbereiden op de volgende doelen, verder wil ik mijn team bedanken die er elke sprint weer voor gingen”, schrijft de Nederlander op Twitter.

Groenewegen is niet de enige Nederlandse sprinter die de Giro verlaat: ook David Dekker trekt de remmen dicht met het zicht op de zware derde week. Dakker werd in diezelfde etappe naar Novara achttiende, zijn beste notering in deze Giro. Voor hem was het zijn eerste grote ronde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een andere ploegmaat, Edoardo Affini, sprintte vrijdag dan weer naar een tweede plaats na een late uitval.

“Het was geenszins het plan om aan te vallen”, zei Affini in een bericht van zijn team. “Ik wilde de lead-out doen voor Dylan, maar zag op een gegeven moment niemand meer achter me. Ik wist niet wat er aan de hand was, maar ben toen vol doorgegaan. Ik ben nog helemaal confuus en weet eigenlijk ook niet of ik trots of teleurgesteld moet zijn. Het was voor mij een bijzondere dag omdat we door mijn woonplaats reden. Hier in Verona ben ik als wielrenner gevormd. Maar dat hij zo bijzonder zou eindigen, zag ik niet aankomen.”

De Italiaan stond ook stil bij de gemiste kans voor Groenewegen. “Het was natuurlijk de bedoeling om met hem voor de sprint te gaan. Het is best jammer dat het zo liep. Of ik nu dichterbij de zege was dan in Turijn? Daar werd ik tweede op tien seconden, maar nu op minder dan één, denk ik. Ik was heel dichtbij, maar ik gaf echt alles in die laatste meters.”()

LEES OOK

Nu in het nieuws