Matej Mohoric, een week na doodsmak: “Binnenkort terug aan het trainen”

 

Matej Mohoric kwam zwaar ten val in de negende etappe van de 104e Giro d’Italia en moest opgeven. Een paar dagen na dit incident gaf zijn team Bahrain-Victorious nieuws over de voormalige Sloveense kampioen. In een verklaring geeft de ploeg aan dat de 26-jarige renner “in goede gezondheid verkeert” en dat hij “uit zijn ongeval is gekomen met een lichte hersenschudding en lichte kneuzingen”. De inwoner van Kranj sprak ook over zijn incident en zijn terugkeer naar de training.

Wouter van Biezen

“We gingen met hoge snelheid de bocht in. Mijn race lijn was niet perfect omdat ik niet de hele weg nam. Ik was van plan om Gino Mäder op de afslag voorbij te gaan en door te rijden. Mijn fiets ging helemaal opzij en ik raakte de stoep met mijn voorwiel. Ik kwam uit dat ongeluk met slechts kleine kneuzingen en een lichte hersenschudding.”

“Na de valpartij voelde ik een beetje pijn en adrenaline, maar ik voel me nu prima en ik zal over een week weer aan het trainen zijn nadat ik ben onderworpen aan het UCI-protocol met betrekking tot hersenschuddingen. Het laat nog maar eens zien hoe belangrijk het is om tijdens de koers een helm te dragen”, vertelde Mohoric.

LEES OOK

Nu in het nieuws