Vijf mensen gestoken in Amsterdam: één slachtoffer overleden, verdachte aangehouden

 

 ©  EPA-EFE

Bron: BELGA, ALGEMEEN DAGBLAD

In Amsterdam zijn vrijdagavond rond 23u15 vijf mensen gestoken in de wijk de Pijp in Amsterdam. Een verdachte van 29 jaar is aangehouden. Één slachtoffer is ter plaatse overleden aan zijn verwondingen. Dat meldt de politie. Er zou geen sprake zijn van terreur.

De slachtoffers zijn volgens de politie afzonderlijk op of in de directe omgeving van de Ferdinand Bolstraat gestoken. Een van de vijf mensen die vrijdagavond zijn neergestoken in Amsterdam is ter plaatse overleden. De vier andere slachtoffers zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens de Nederlandse krant Algemeen Dagblad zijn de vier andere slachtoffers ernstig gewond, dat nieuws kon vrijdagavond niet bevestigd worden. De politie was vrijdagavond ter plaatse om onderzoek te doen.

De slachtoffers zijn volgens de politie afzonderlijk op of in de directe omgeving van de Ferdinand Bolstraat gestoken. Een verdachte, een 29-jarige man uit Amstelveen, is aangehouden.

De hulpdiensten waren vrijdagavond in groten getale aanwezig. Ook de politiehelikopter zou bij het incident zijn ingezet. Trams en de metro in de buurt werden omgeleid of stopten niet in de wijk De Pijp.

(Lees verder onder de foto)

 

 ©  EPA-EFE

Geen terreur

Het onderzoeksteam onder leiding van het Openbaar Ministerie heeft op dit moment geen directe aanwijzingen dat bij de steekpartij in Amsterdam sprake is van een terroristisch motief. Wel worden alle opties vooralsnog opengehouden, meldt de Driehoek Amsterdam, waarin de gemeente, justitie en politie bij elkaar zitten. In een persbericht liet de politie weten dat de man van 29 wellicht alleen handelde.

De Amsterdamse driehoek laat weten in de nacht van vrijdag op zaterdag met elkaar te hebben gesproken over de steekincidenten en het lopende onderzoek. In de loop van zaterdag zal de driehoek met meer informatie komen.

De 29-jarige man die is aangehouden wegens het steekincident in de Amsterdamse buurt De Pijp, is geen bekende van de politie en justitie. Dat meldt de politie zaterdag na een eerste onderzoek. Ook is met getuigen gesproken. Enkele getuigen beschreven het gedrag van de verdachte als verward.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees ook

Nu in het nieuws