Sean De Bie grijpt op het nippertje naast zege in Ronde van de Finistère: Benoît Cosnefroy wint sprint bergop

Sean De Bie (Bingoal Pauwels Sauces WB) is zaterdag als tweede geëindigd in de Ronde van de Finistère, een eendagskoers van het niveau 1.1 voor de Coupe de France. In de sprint bergop in aankomstplaats Quimper werd hij na 196 kilometer maar net geklopt door de Fransman Benoît Cosnefroy (AG2R Citroën Team).

Bron: BELGA

Een week na de Tro Bro Léon werd opnieuw een semiklassieker afgewerkt in Bretagne, in kletsnatte weersomstandigheden. Er kwamen veel Belgen aan de start van de heuvelachtige wedstrijd, waarvan twee zich toonden in de lange vlucht: Gianni Marchand en Gil Gelders reden bijna de hele dag aan de leiding samen met Louis Louvet, Samuel Leroux en Matteo Dal-Cin.

De vijf leken in de finale zelfs aanspraak te kunnen maken op winst, maar AG2R Citroën en Groupama-FDJ koersten zo agressief dat het peloton toch kwam aansluiten. Op de lastige slothelling in de laatste kilometer anticipeerde Benoît Cosnefroy op de sprint. Sean De Bie schoof mee, samen met twee andere renners, en leek in de sprint op weg naar winst. Maar het was de finale jump van Cosnefroy die uiteindelijk het verschil maakte, in het nadeel van De Bie. Rasmus Tiller werd derde, Baptiste Planckaert vijfde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor Cosnefroy en De Bie is de prestatie een opsteker na veel lichamelijk leed. Zowel de Fransman, vorig jaar nog lang in de bolletjestrui in de Tour, als voormalig Europees beloftekampioen De Bie werden dit voorseizoen sterk afgeremd door knieproblemen. De Bie kon daardoor geen enkele van zijn voorjaarsklassiekers uitrijden, Cosnefroy begon pas eind maart aan zijn seizoen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten