BBC-journalist denkt niet dat hij Lady Di pijn heeft gedaan

 

 ©  AFP

Bron: BELGA

Journalist Martin Bashir betreurt de wijze waarop hij een interview met de Britse prinses Diana had versierd en excuseert zich bij haar zonen William en Harry. Maar “ik heb Diana nooit pijn willen doen, en ik denk niet dat we dat gedaan hebben”, zegt hij in The Sunday Times.

Een onafhankelijk onderzoek wees deze week uit dat Bashir misleidende informatie had gebruikt om het ruchtmakende interview met Lady Di uit 1995 te versieren. Met vervalste bankschriften, die deden geloven dat mensen aan het Hof werden betaald om informatie over Diana door te spelen, overtuigde Bashir Diana’s broer Charles Spencer om hem voor te stellen aan de prinses. 

LEES OOK. William en Harry bekritiseren BBC-interview met Diana: “Het heeft haar uiteindelijk haar leven gekost”

“Geen invloed op Diana”

Journalist Martin Bashir  

Journalist Martin Bashir  ©  AFP

Na de publicatie van het onderzoek leverden William en Harry ongemeen harde kritiek op de Britse openbare omroep BBC en Bashir. De reporter, intussen vertrokken bij de BBC, excuseert zich in The Sunday Times bij de prinsen, maar hij weigert te geloven dat er een rechtstreeks verband is tussen zijn daden en de dramatische dood van Diana, zoals Spencer beweerde. 

“De suggestie dat ik alleen verantwoordelijk ben is onredelijk en oneerlijk”, meent Bashir. Hij stipt aan dat er vele zaken gaande waren in het getroubleerde leven van Diana. Bovendien vond het interview op haar voorwaarden plaats. Ze had nadien ook geen klachten over de inhoud ervan en bleven ze goede vrienden, aldus de journalist. 

Bashir betuigt wel opnieuw zijn spijt over de wijze waarop hij Spencer met vervalste bankschriften had benaderd. “Maar het had geen invloed op Diana, het had geen invloed op het interview.”

LEES OOK

Nu in het nieuws