REACTIES. Quinten Hermans kon op slotklim niet naar Campenaerts toerijden: “Ik had meer bondgenoten verwacht”

Nadat er deze Giro al tal van keren heel wat landgenoten mee waren in de ontsnapping, was het vandaag eindelijk zover. Victor Campenaerts rondde de vroege vlucht af met een deugddoende zege. voor Quinten Hermans en Dries De Bondt, twee andere landgenoten die de hele dag mee vooraan reden, betekende dat echter opnieuw een teleurstelling.

LEES OOK. Victor Campenaerts zorgt voor Belgische ritzege na kletsnatte en spectaculaire finale!

Quinten Hermans: “Chapeau voor wat Victor doet”

“Het is spijtig. Ik had alles op de klim gezet”, zei Quinten Hermans, die als vijfde eindigde. “Ik vind dat ik vandaag een goeie inspanning gedaan heb. Victor was te snel. Ik rijd goed bergop en had daar op ingezet. Uiteindelijk had ik wel meer bondgenoten verwacht op de slotklim (op vier kilometer van de streep, red.). De heuvel kwam te laat. Maar chapeau voor wat Victor en Oscar (Riesebeek, de tweede, red.) doen. Het was een mooie inspanning.”

“Of er nog kansen voor mij zijn deze Giro? Ik denk het wel. Die lange rit van 230 kilometer met een paar heuveltjes op het einde is nog een mooie kans. Maar eerst morgen overleven.”

Dries De Bondt: “Ik wou zoveel mogelijk afstoppen”

“Het was een zeer hectische start door die massale valpartij. Na de herstart brak het peloton in waaiers en zaten Oscar (Riesebeek, red.) en ik mee in de kopgroep. Ik wou er een andere koers maken en Oscar moest zorgen dat hij mee sprong met aanvalspogingen van Qhubeka-Assos en Movistar, die ook met meerdere pionnen in de vlucht zaten. Dat lukte en dan heb ik mijn best gedaan om zoveel mogelijk af te stoppen. Ik heb ook nog aanvalspogingen van Oldani en Hermans te counteren, maar op de duur was het vat af. Jammer dat Oscar het net niet haalt in de sprint met twee, maar hij heeft zichzelf niks te verwijten.”

Door bvc, md, mvh
AANGERADEN