Victor Campenaerts door het dolle heen na straffe zege in Giro: beelden na finish spreken boekdelen

Bron © Maarten Delvaux

Victor Campenaerts heeft zondag de vijftiende rit in de Ronde van Italië (WorldTour) op zijn naam geschreven. Onze landgenoot van (Qhubeka ASSOS) haalde het na een rit van 147 kilometer tussen Grado en Gorizia in een sprint met twee voor de Nederlander Oscar Riesebeek (Alpecin-Fenix). De beelden na de finish spreken boekdelen: dat is wat ze noemen oprechte vreugde.

LEES OOK. UITSLAG GIRO ETAPPE 15. Sterke Victor Campenaerts bezorgt België tweede ritzege, Evenepoel schuift op naar plek zeven

Campenaerts zorgt voor de tweede Belgische ritzege in de Ronde van Italië, na die van Tim Merlier (Alpecin-Fenix) op de tweede dag. Voor zijn team Qhubeka ASSOS is het al de derde etappezege. Eerder wonnen ook de Zwitser Mauro Schmid en de Italiaan Giacomo Nizzolo al.

Maandag staat de renners een loodzware bergetappe te wachten in de Giro. Na de start in Sacile moeten 212 kilometers en 5700 hoogtemeters overbrugd worden tot de aankomst in Cortina d’Ampezzo. Onderweg liggen drie hellingen van eerste categorie en één col van buiten categorie.

AANGERADEN