REACTIES. Ritchie De Laet is opgelucht, maar: “Op Antwerp is het altijd wel iets”

 

 ©  BELGA

Antwerp heeft zich op de slotspeeldag van de Champions play-offs nog verzekerd van een ticket voor de Europa League. Het veroordeelde Anderlecht zo tot de nieuwe Conference League. Een greep uit de reacties van beide kampen.

Maarten Vanhoof

LEES OOK. Antwerp haalt het van tienkoppig Anderlecht en gaat de Europa League in, opnieuw dankzij... Lamkel Zé

“Vandaag konden we met momenten weer zien dat het seizoen bijna gedaan is”, aldus Ritchie De Laet. “Vooral in de eerste helft na de rode kaart ging de bal veel te traag rond. Er werd nog te veel gewacht en dan vind je de opening niet. Vrij vroeg kon je al zien dat ze via de keeper tijd probeerden te rekken omdat een gelijkspel genoeg was voor hun. Maar het hielp ons natuurlijk toen Anderlecht met tien viel.”

“Of er veel onrust is bij Antwerp? Het is zoals elk jaar. Er zijn weer vier, vijf spelers einde contract. En evenveel die teruggaan naar hun clubs. We zullen opnieuw moeten opbouwen. Of ik meer weet over de trainer? Nee, maar op Antwerp is het altijd wel iets.”

Vercauteren: “Dit is iets wat me moeten koesteren”

Ook Frank Vercauteren analyseerde de wedstrijd vanuit de rode kaart van Miazga. “Na die rode kaart waren we heel ongeduldig. We moesten rustig blijven, blijven aanvallen, pressen en gebruikmaken van onze meerderheid. We zagen dat Anderlecht nog altijd gevaarlijk kon zijn, want het was een rare match. Dat mocht echter geen excuus zijn, wij hebben ook al wedstrijden met tien man moeten spelen.”

Vercauteren stak zijn vreugde na afloop niet weg. “Dat had niets met Anderlecht te maken”, zei hij daarover. “Ik ben gewoon heel blij dat we dit bereikt hebben. Gezien het seizoen is dit een hele prestatie van Antwerp. Ook de periode voor mij. We deden het goed in Europa en daarna wonnen we nog de beker. Dit is toch iets dat we moeten koesteren. Dit betekent echter niet dat we niet beter meer kunnen of moeten groeien.”

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Gevraagd naar zijn toekomst bij Antwerp, kon Vercauteren nog geen duidelijkheid scheppen. “Dat is normaal. De club is aan een keerpunt en nu moet er een beslissing genomen worden. Het is de toekomst van Antwerp die belangrijk is, niet die van Vercauteren of een bepaalde speler. De club moet aan het werk, wat er ook gebeurt. Of ik de intentie heb om te blijven? Dat moet eerst besproken worden met mensen, we hebben afgesproken dat dat later zou gebeuren. Het zullen open en positieve gesprekken zijn, wat de uitkomst ook is.”

Sambi Lokonga: “Niet gehaast om te vertrekken”

“Als je vroeg rood pakt, wordt het natuurlijk moeilijk”, wist Albert Sambi Lokogna na afloop. “We speelden bijna de hele wedstrijd met een man minder.”

Lokonga blikte ook terug op het hele seizoen. “We konden altijd beter doen, maar we maakten teveel fouten en wisselden hoogtes af met laagtes. Volgend seizoen zullen we er vanaf de eerste speeldag moeten staan.”

”Of dit mijn laatste match voor Anderlecht was? Ik weet het niet, we zullen zien wat er komt. Misschien vertrek ik, maar tegelijkertijd ben ik niet gehaast om te vertrekken. Enkel als alle ingrediënten aanwezig zijn, komt het misschien tot een vertrek.”

 

 ©  Isosport

LEES OOK