Kirsten Flipkens moet door enkelblessure verstek geven voor Roland Garros

 

 ©  ISOPIX

Kirsten Flipkens (WTA-92) geeft forfait voor Roland-Garros, het tweede Grand Slam van het seizoen, dat 30 mei in Parijs van start gaat. De 35-jarige Kempense kampt met een enkelblessure.

Maarten VanhoofBron: BELGA

“Natuurlijk doet het pijn dat ik moet afzeggen voor een Grand Sam, maar ik wil me honderd procent kunnen geven als ik op het court sta”, twitterde Flipens. “Het is de eerste keer in lange tijd dat ik een Grand Slam zal moeten missen. Het zijn de toernooien waar je als kind van droomt en zo hard voor werkt, maar mijn gezondheid komt op de eerste plaats. Ik moet geduld oefenen, hard blijven werken en vooral naar mijn lichaam luisteren om helemaal fit terug te kunnen komen.”

Het was van 2012 geleden dat Flipkens er niet bij was op een Grand Slam. Toen kon ze zich niet plaatsen voor het Australian Open en miste ze Roland-Garros en Wimbledon nadat er bloedklonters in haar kuit werden aangetroffen. Sinds het US Open van 2012 speelde ze 33 Grand Slams op rij. In 2013 bereikte ze de halve finales van Wimbledon. Op Roland-Garros schopte ze het bij twaalf deelnames nooit verder dan de tweede ronde.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten