Koen De Bouw ontvoert Lucas Van den Eynde in ‘Glad ijs’

Een geblinddoekte Lucas Van den Eynde, met op de achtergrond Koen De Bouw. © VTM 

Lucas Van den Eynde (62) wordt deze zomer ontvoerd door Koen De Bouw in de nieuwe dramareeks Glad ijs. De serie, die zowel qua cast als decor op-en-top Kempisch is, is vanaf 16 juni te zien op Streamz.

Glad ijs werd de voorbije jaren steevast aangekondigd als De ontvoering van Phil Frisco, maar vlak voor de première is voor een andere titel gekozen. De reeks moet, net als het eerder uitgebrachte Fair trade, een combinatie brengen van drama, humor en suspense.

Lucas Van den Eynde kruipt in de huid van Phil “Frisco” Druyts, een hardwerkende selfmade man die extreem populair is onder zijn werknemers, maar onwetend is over alles wat er gebeurt in zijn eigen familie. Zijn levenswerk verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer zijn vrouw en oudste zoon zijn ijsroomfabriek achter zijn rug verkopen. Wanneer Phil ontvoerd wordt, staat het hele land in rep en roer. De druk op de speurders om te presteren, de angst bij de familie, de sensatiebeluste pers, maar ook de niet altijd zo perfect uitgekiende plannen van de excentrieke ontvoerders, maken van Glad ijs een misdaadreeks waarin de komedie nooit ver weg is.

De serie is gefilmd in de Kempen: van Herentals over Geel tot Beerse en Ravels. Ook de cast, met onder meer Tiny Bertels en Viv Van Dingenen, bestaat uit echte Kempenaars. Behalve Van den Eynde valt vooral Koen De Bouw op als domme crimineel met Turnhouts accent. Tijs Vanneste, bekend van De kemping, maakt zijn acteerdebuut. (tove)

Koen De Bouw. ©  VTM

Aangeboden door onze partners