Guillaume Martin klimt naar eerste zege in ruim twee jaar in Mercan’Tour Classic Alpes-Maritimes

Guillaume Martin heeft maandag zijn eerste zege geboekt in ruim twee jaar. De 27-jarige Fransman van Cofidis was de beste in de eerste editie van de Mercan’Tour Classic Alpes-Maritimes, een Franse klimkoers van categorie 1.1, voor zijn landgenoten Aurélien Paret-Peintre en Bruno Armirail.

Bron: BELGA

De Mercan’Tour Classic is, met een jaar uitstel door de coronapandemie, een gloednieuwe wedstrijd in het hinterland achter de Côte d’Azur. Met drie flinke beklimmingen in de maritieme Alpen is het één van de weinige eendagskoersen op maat van klimmers. Net als de Girorit van maandag werd de wedstrijd trouwens ingekort wegens koud en kletsnat weer.

De beslissing viel op de aankomstklim richting Valberg (12 kilometer aan 7,3%), waar Guillaume Martin wegreed van vier anderen. De kopman van Cofidis gold op voorhand als de grootste kandidaat op winst, en maakte die favorietenrol met brio waar, want in een mum van tijd sloeg hij een kloof van meer dan een minuut. Martin was vorig jaar nog goed voor de bergtrui in de Vuelta en een derde plaats in de eindstand van het Critérium du Dauphiné, maar kon niet meer winnen sinds de Ronde van Sicilië (2.1) in april 2019. Maandag boekte hij zijn zevende profzege, de eerste in een eendagskoers.

Paret-Peintre won 1:42 na de aankomst van Martin de sprint voor plaats twee van Armirail. De enige Belg aan de start, Eliot Lietaer, werd zestiende.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten