PODCAST. Patrick Lefevere: “Ik zou tegen Remco zeggen: spaar je benen tot Milaan en probeer daar het beest Ganna te kloppen”

Patrick Lefevere was te gast in Giro Lungo uitgerekend de dag dat Remco Evenepoel zijn klassementsambities opborg. 

We keken met Patrick Lefevere naar de zestiende etappe van de Giro waarin Remco Evenepoel zijn klassementsambities definitief opzij zette. De beelden lieten het afweten, de grote baas van Deceuninck-Quick Step was wél haarscherp in een boeiende aflevering van Giro Lungo, de wielerpodcast van Het Nieuwsblad met host Michaël Van Damme. Lefevere schonk klare taal over Peter Sagan en João Almeida, draaide niet rond de pot over de stuurmanskunsten van Remco Evenepoel, het plan met Remco voor het vervolg van de Giro en erna. Hij rakelde enkele hilarische verhalen op, over renners die zich bewust laten vallen op de Zoncolan of hoe je een ambulance kunt scoren als taxi. Reporter Jan-Pieter De Vlieger herinnerde zich hoe hij ooit Egan Bernal tipte aan Lefevere.

Michaël Van Damme

Ontdek de podcasts van ‘De Koers is van ons’

Het is niet zomaar een slogan, het is het hele jaar door het motto van Het Nieuwsblad. De Koers, die is van ons. In tekst, maar ook in audio. Daarom biedt Het Nieuwsblad u naast krant en site doorheen het seizoen een reeks wielerpodcasts aan. Met deze eerste van een reeks podcasts tijdens het wielervoorjaar zijn we toe aan onze meest recente worp. Wie na deze reeks de smaak te pakken heeft, kan via onderstaande link al onze wielerproducties terugvinden. De voetballiefhebbers onder u kunnen elke maandag dan weer genieten van Sjotcast, onze podcast over voetbal.

Podcast De Koers is van Ons. Beluister hier al onze producties.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten