Guillaume Martin na zijn overwinning in de Mercan’Tour Classic: “Een perfecte dag”

 Guillaume Martin. ©  PRESSE SPORTS

Guillaume Martin won maandag met gemak de Mercan’Tour Classic Alpes-Maritimes na een dag die van start tot finish werd gecontroleerd door zijn team. De renner van Cofidis bevestigt zijn stijgende vorm na een training van enkele dagen in Isola 2000, een skiresort in de Zuid-Franse Alpen. De Fransman versloeg zijn landgenoten Aurélien Paret-Peintre (AG2R Citroën Team) en Bruno Armirail (Groupama-FDJ).

Wouter van Biezen

Guillaume Martin sprak over zijn gevoelens na de wedstrijd: “Ik wil het hele team bedanken. We waren de favoriet, maar we hadden een perfecte dag. We werden nooit verrast, zelfs niet in de afdalingen toen AG2R ons onder druk wilde zetten. We hebben de koers echt in handen genomen. Van begin tot eind heeft iedereen zijn rol gespeeld.”

Guillaume Martin kon in de finale rekenen op de waardevolle steun van Anthony Perez. “We speelden een beetje op het randje. Toen ik weer bij hem kwam, zei ik hem te versnellen met nog 5 kilometer te gaan, wat hij perfect deed. Dat was genoeg om het verschil te maken en ik moest het gewoon afmaken. Het is een grote dag voor Cofidis. Het bevestigt onze goede dynamiek en ik ben erg blij om eindelijk mijn armen in de lucht te steken met Cofidis”, verklaart de winnaar van de Mercan’Tour Classic Alpes-Maritimes.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten