Romain Bardet niet tevreden over inkorting koninginnenrit in Giro: “Ik was voorbereid op 220 kilometer”

 ©  BELGAIMAGE

Daags na zijn tweede plaats in Cortina D’Ampezzo betreurde de DSM-rijder het dat de etappe op maandag werd ingekort en hem twee passen ontnomen werden

Als tweede op 27 seconden van Egan Bernal bewees Romain Bardet maandag tussen Sacile en Cortina d’Ampezzo in de zestiende etappe van de Giro d’Italia dat hij terug is op zijn beste niveau. Hij bevestigde ook dat hij een renner is die geen hekel heeft aan slechte weersomstandigheden.

Wouter van Biezen

De renner uit Auvergne had gehoopt op moeilijke weersomstandigheden afgelopen dinsdag, waardoor hij het verschil had kunnen maken op sommige van zijn rivalen. En op de besneeuwde hellingen van de Paso de Giau vocht Bardet, onstuimiger dan Simon Yates, Alexander Vlasov en Giulio Ciccone, hard om de kloof in het algemeen klassement te dichten, op de zevende plaats, 1’22” achter de derde plaats die momenteel wordt bezet door Hugh Carty. Maar als hij dat deed over 153 kilometer met als enige beklimming de Paso de Giau, wat zou er dan gebeurd zijn over de 212 kilometer die oorspronkelijk gepland waren, via nog twee cols?

“Waarom niet het podium?”

“Het is zeker dat de aanvankelijke route niet tot mijn ontsteltenis was. Ik was voorbereid op 220 kilometer,” zei de 30-jarige renner, die bekend staat om zijn uithoudingsvermogen. Zonder in een mogelijke controverse te vervallen voor zijn eerste Giro, leek Bardet de routewijziging toch te betreuren. “Het zou me niet gestraft hebben. Uiteindelijk hadden we een geweldige race en waren er een paar grote gaten. Maar het is waar dat ik liever 220 kilometer had gehad... (212 in werkelijkheid). “Ik heb echter nog vijf etappes te gaan (waaronder drie toppen) om mijn opmars voort te zetten en waarom niet het podium te halen”, aldus Bardet op een persconferentie van de ploeg op de tweede rustdag.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten