Primoz Roglic verkent vandaag Pyreneeënritten van Tour de France

 

Voor Primoz Roglic zit deel één van zijn Tour-voorbereiding erop. De Sloveense kopman van Jumbo-Visma trainde sinds 8 mei op hoogte in de Sierra Nevada en verlaat vandaag het trainingskamp.

Samen met ploegleider Grischa Niermann rijdt hij met de auto door naar de Pyreneeën, waar ze de zeventiende (Col du Portet) en achttiende rit (Luz Ardiden) uit de Tour zullen verkennen. Eerder verkende Roglic ook al de twee tijdritten en de etappe van de Mont Ventoux.

De volgende stap in Roglic’ voorbereiding richting de Tour is een verkenning van de Alpenritten, gekoppeld aan een tweede hoogtestage in Tignes in juni. Uitgezonderd Tony Martin en Mike Teunissen zullen ook de andere vijf Tour-renners van Jumbo-Visma op die stage aanwezig zijn. Wout van Aert blijft nog tot 2 juni in de Sierra Nevada. Nadien gaat hij even naar huis om zijn tweede vaccin tegen corona te krijgen en op 4 juni trekt hij dan samen met vrouw Sarah en zoon Georges naar Tignes.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 (bvc)

LEES OOK

Nu in het nieuws