Slecht nieuws voor Romelu Lukaku: Antonio Conte stapt op bij Inter door financiële problemen (maar krijgt zelf 7 miljoen)

 

 ©  BELGAIMAGE

Antonio Conte vertrekt bij de Italiaanse landskampioen Inter. Dat schreef de toonaangevende Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport woensdag en werd later bevestigd door onder andere Sky Italia. Intussen werd het vertrek van Conte officieel gemaakt.

Wim Conings, Vincent Van Genechten

De financiële problemen bij de Nerazzurri zouden aan de basis liggen van de breuk. De Italiaanse kampioen zal komende zomer vooral geld moeten ophalen en Conte zou daarin een onvermijdelijke verzwakking van zijn team zien.

“De club zou bijna 100 miljoen moeten ophalen”, schrijft La Gazzetta dello Sport. “Het is moeilijk voor te stellen dat dat zou lukken zonder minstens één grote speler te verkopen.”

Sky Italia-journalist en transfergoeroe Fabrizio Romano heeft het over een som van 80 miljoen euro. Spelers als Lautaro Martinez, Ashraf Hakimi en dus ook Romelu Lukaku worden genoemd als noodgedwongen potentiële vertrekkers. Zeker als ‘zijn’ coach Conte er niet meer is.

 

 ©  REUTERS

7 miljoen

Wat ook meespeelt, is dat Inter zijn succescoach in die omstandigheden zeker geen opwaardering van zijn contract zou kunnen geven. La Gazzetta sprak eerst van een gesprek tussen Conte en het management, maar de club maakte de beslissing woensdag nog officieel. Conte en Inter gaan met wederzijdse toestemming uit elkaar, waarbij de Italiaan nog wel 7 miljoen euro zal opstrijken. Intussen gaan er al geruchten dat Barcelona en Real Madrid zouden lonken, al zouden Los Blancos ook interesse hebben in Max Allegri (ex-Juventus) mocht Zinédine Zidane opstappen.

“Inter Milaan maakt bekend dat het een akkoord heeft bereikt over de beëindiging van het contract met coach Antonio Conte. De hele club wil Antonio bedanken voor het buitengewone werk dat hij heeft verricht, met als hoogtepunt het winnen van de negentiende Scudetto. Antonio Conte zal voor altijd in de geschiedenis van onze club blijven”, luidt het persbericht.

Het vertrek van Conte is bijzonder slecht nieuws voor Lukaku. Conte was voor de topschutter aller tijden van de Rode Duivels een grote reden om voor Milaan te kiezen. Hij speelde Lukaku ook uit in een systeem dat helemaal op zijn maat gemaakt was. Zelf geniet Lukaku overigens ook interesse, vooral vanuit de Premier League. Daar zijn Manchester City en zijn ex-club Chelsea op de markt voor een spits.

“In 2014 spraken we voor de allereerste keer en sindsdien hebben we een hechte band”, reageerde ‘Big Rom’ op het afscheid van Conte. “We hadden verschillende keren kunnen samenwerken, maar alleen god weet waarom het niet vroeger gebeurde. Je kwam op het beste moment en hebt mij in essentie veranderd als speler. Sterker gemaakt, op mentaal vlak. En nog belangrijker: we hebben samen gewonnen. Dat is ook het enige dat telt voor jou en ik ben blij dat ik jou heb gehad als trainer. Ik zal jouw principes meenemen voor de rest van mijn carrière. Zoals fysieke voorbereiding, mentaliteit en de drive om te winnen. Het was een plezier om voor je te mogen spelen. Bedankt voor alles was je hebt gedaan. Ik ben je veel verschuldigd.”

LEES OOK

Nu in het nieuws