Gambero rosso: de lekkerste garnaal volgens Sergio Herman

De favoriete garnaal van topchef Sergio Herman? Dat is de gambero rosso. Zo ga je er zelf mee aan de slag.
Sergio Herman: “Italiaanse vissers heb ik al veel verschillende soorten garnalen uit de zee zien halen. De lekkerste die ik tot nu toe geproefd heb, en waar ik het liefst mee werk, is de rode diepzeegarnaal die in Mazara aangevoerd wordt. Deze garnalen zien er fantastisch uit en smaken ook magisch. Ze maken het verschil door hun zoete smaak en bijzonder soepele structuur. Kort gebakken of rauw in tartaar of als carpaccio zijn ze niet te evenaren. Ik zie het als het betere speelgoed in de keuken. Pure fun. Bestel gambero-rossogarnalen bij je visboer, let wel: ze zijn maar een kort seizoen beschikbaar.”
Lees ook
Wie is Tim Boury (39), onze nieuwste driesterrenchef? Ooit ‘geweigerd’ door Sergio Herman en de liefde gevonden bij Comme chez soi
Zijn extravagante huwelijk vol BV’s en gouden steaks werd hét society-event van het jaar: “Het klinkt prijziger dan het was”
Marco Borsato ook niet welkom op reünie van ‘Sergio over de grens’
Video
Meer Lifestyle
LIVE. Welke restaurants verliezen een ster en welke krijgen er een bij? Volg hier de uitreiking van de Michelinsterren
BEDPRAAT. Zij wil harde seks, altijd en overal. Hij niet: “Al mijn vriendinnen zeggen dat jij niet normaal bent”
Een Heilige Maagd, doorkijkjurken en luipaardprint: dit droegen de Kardashians op het huwelijk van Kourtney
Gluren bij BV’s: Lesley-Ann Poppe poseert met gouden strandgast en de grote liefde van Julie Vermeire
Als mollen je gazon verbouwen is het tijd voor actie: “Knip je haar en stop het in de grond of werk de mol op de zenuwen met trillingen en lawaai”