‘De Thuisploeg’ warmt de ‘Thuis’-kijker op voor de seizoensfinale

 

 ©  Eén

‘Thuis’-fans hebben 11 juni al in het rood omcirkeld in hun agenda. Dan is de seizoensfinale van de populaire Eén-soap te zien. Om de kijkers helemaal op te warmen presenteren acteurs Lynn Van den Broeck (Viv) en Raf Jansen (Dieter) in de week van de seizoensfinale ‘De Thuisploeg’, een online na-praatprogramma voor VRT NU en Telenet.

Eva De Poorter

Van vrijdag 4 juni tot en met de dag van de finale kaarten Thuis-acteurs Lynn Van den Broeck na over de aflevering van de dag in De Thuisploeg. De spanning stijgt immers voor de fans van de Een-reeks, met de seizoensfinale in zicht. Elke dag schuiven een bekende Thuis-kijker en een collega-acteur mee aan tafel om het te hebben over de voorbije aflevering, maar ook over wat er daags nadien te gebeuren staat. Na de uitzending van Thuis om 20.40 uur staat er een nieuwe aflevering van de online videoreeks klaar op VRT NU en in de Telenet TV-theek.

“Het wordt een programma in een leuke, ontspannende sfeer”, zegt Van den Broeck. “Net als onze kijkers thuis gaan we met een bekende fan de aflevering vanuit de zetel bekijken en laten we hen volledig gaan met de zotste theorieën over hoe het misschien wel kan aflopen.” Het decor is het bekende café uit Thuis, Bar Madam. Gasten zijn Marie Verhulst, radiopresentatoren Sander Gillis, Jolien Roets en Hakim Chatar, VRT-journalist Riadh Bahri, ex-Miss België Celine Van Ouytsel en Lore Schueremans uit Down the road.

“Ik heb echt veel zin om een pint te gaan drinken in Bar Madam”, zegt fan Riadh Bahri. “Al sinds aflevering 1 ben ik een vaste kijker. Elke moord, trouwpartij, begrafenis of geboorte heb ik gezien. En als ik eens een paar weken niet kan kijken, dan binge ik zoals een echte fan in het weekend op VRT NU uren thuis!”

Deze bekende Thuis-fans delen hun wildste theorieën en dromen voor de finale:

•04/06: Sander Gillis en Marleen Merckx

•07/06: Riadh Bahri en Christophe Haddad

•08/06: Celine Van Ouytsel en Geert Hunaerts

•09/06: Marie Verhulst en Katrien De Ruysscher

•10/06: Lore Schueremans uit Down the road en Tina Maerevoet

•11/06: Jolien Roets en Hakim Chatar en Bart Van Avermaet

Spanning op komst

De uitzending van dinsdag eindigde met een knal en een slag in het water. Jacques hield Rosa en Waldek onder schot. Dat was meteen het startsignaal voor de rush naar de finale op vrijdag 11 juni. Was dit het einde van Jacques? Of is hij de politie opnieuw te snel af? Wie zijn de slachtoffers die hij nu al meer dan een jaar achterlaat? Naast spanning is er ook hele veel liefde de komende weken in Thuis. Liefde van Christine en Adil voor hun kinderen Jaan en Finn, liefde tussen Joren en Stan – of was het nu toch enkel vriendschap? En: er is ook oude liefde die niet roest, en liefde die gebroken wordt door het verleden...

LEES OOK