Mikel Landa wil Olympische Spelen betwisten

Mikel Landa kwam hard ten val in de vijfde etappe van de Giro d’Italia. ©  Getty Images

Mikel Landa (Bahrain Victorious) moest op 12 mei noodgedwongen de Giro verlaten na een valpartij in de vijfde rit, waarbij hij een gebroken sleutelbeen en enkele gebroken ribben aan de linkerkant opliep. Landa onderging enkele dagen later een operatie. De Spaanse krant AS meldde dat hij vorige week dinsdag uit het ziekenhuis is ontslagen en naar huis mocht terugkeren in Bitoriano, in de buurt van het Spaanse Bilbao. Zijn herstel zal lang duren, maar de Bask hoopt nog steeds een rol te kunnen spelen in de tweede helft van het seizoen.

Wouter van Biezen

Landa heeft naar het schijnt zijn deelname aan de volgende Ronde van Frankrijk uitgesloten omdat hij door zijn blessures geen belangrijke rol in de wedstrijd kan spelen. Zijn prioriteit blijven de Olympische Spelen, en de Spaanse bondscoach Pascual Momparler heeft via Whatsapp met hem gecommuniceerd en hem laten weten dat hij tot het laatste moment zal wachten om een beslissing te maken omdat het parcours van de wedstrijd in Japan, in de buurt van de berg Fuji, erg zwaar is.

Alejandro Valverde (Movistar) en Landa zijn voor Spanje de twee onbetwistbare kandidaten voor deze Spelen en alles zou om hen kunnen draaien. Momparler zal de definitieve lijst halverwege de Tour de France bekendmaken, tegen die tijd zullen we meer weten over de vorm van de Bahrain-Victorious renner uit Alava.

Twee jaar langer bij Bahrain?

Bovendien zijn Mikel Landa en zijn ploegmaat Pello Bilbao, die beiden op 31 december aan het einde van hun contract zijn, naar verluidt dicht bij een tweejarige verlenging bij het Bahreinse team.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten