Brad Pitt wint rechtszaak tegen Angelina Jolie: Hollywoodster krijgt gedeeltelijke voogdij over kinderen

Bron © New York Post, Page Six

Angelina Jolie en Brad Pitt Foto: AP

Brad Pitt krijgt na een lange gerechtelijke procedure dan toch gedeeltelijke voogdij over zijn kinderen met Angelina Jolie. Dat heeft een rechter beslist.

De 57-jarige Hollywoodacteur en zijn 46-jarige voormalige echtgenote vechten al bijna vijf jaar een juridische oorlog uit over de voogdij over hun vijf minderjarige kinderen. Vorige week besliste de rechter – tot onvrede van Jolie – nog dat de kinderen niet zelf zouden mogen getuigen in de zaak.

Pitt en Jolie waren twaalf jaar lang een koppel, trouwden in 2014, en hebben samen zes kinderen: Pax (17), Zahara (16), Shiloh (14), de tweeling Vivienne en Knox (12), en Maddox (19). Die laatste is meerderjarig en valt dus buiten het besluit van de rechter.

Het koppel ging uit elkaar in 2016, volgens het kamp-Jolie na een vechtpartij op een privévliegtuig tussen Pitt en de toen 15-jarige Maddox. Pitt ontkent dat verwijt, hij werd nooit in beschuldiging gesteld. Er deden ook verhalen de ronde over de drugs- en alcoholproblemen van Pitt, die gepaard zouden gaan met woedeaanvallen.

Pitt eiste gedeelde voogdij over de kinderen, Jolie wilde het volledige hoederecht. De actrice zou nog wel in beroep kunnen gaan tegen de beslissing.

Door jvh
AANGERADEN