Waar is Jacques en een huwelijksaanzoek in ‘Thuis’

 

 ©  Eén

De spanning richting de seizoensfinale van Thuis stijgt elke dag. Dinsdagavond stonden Rosa en Waldek oog in oog met de teruggekeerde schurk Jacques, waarna er een schot en een slag in het water te horen viel. En dan was er ook nog het plan van Leo.

In de aflevering woensdag werd duidelijk dat het schot dat viel bij Rosa en Waldek van niemand minder dan Dieter afkomstig was. Na een tip van Tim liep hij richting het kanaal, waar hij het drietal vindt. Althans, hij vindt er Rosa en Waldek. Jacques lijkt spoorloos verdwenen. Is hij in het kanaal gevallen? Of heeft hij opnieuw een van zijn grote verdwijntrucs toegepast? Door zijn bekentenis komt Tilly nu wel ook te weten dat hij haar verkrachter is, en niet de intussen vermoorde Jasper.

Waldek en Rosa zijn ongedeerd… maar waar is die dekselse Jacques? 

Waldek en Rosa zijn ongedeerd… maar waar is die dekselse Jacques? ©  Eén

Voor de romantiek konden we bij Leo terecht. Die had immers het idee opgevat om zijn Marianne ten huwelijk te vragen. Daarvoor had hij Nancy en Tamara ingeschakeld. Hij zou met haar naar de Withoeve gaan en tijdens een romantisch diner de vraag der vragen stellen. Maar het is Marianne natuurlijk, en die had meteen in de smiezen dat Leo iets van plan was. Dus vroeg hij haar thuis al ten huwelijk. “Ze heeft nee gezegd”, vertelde hij in de Withoeve aan een perplexe Nancy en Tamara. Vertellen, want de scène was nog niet ingeblikt toen Leah Thys ziek werd. Last minute moest die scène dus nog aangepast worden. (Lees verder onder de video)

“Ik stond daar schoon te blinken met mijn ring en mijn speech. Ze denkt dat ik enkel met haar wil trouwen omdat ik na het proces van Nina niet in staat zal zijn om Yasmine alleen op te voeden. En ze vindt ook dat we te oud zijn om te trouwen. En dat ik qua verschijning iets te klein ben voor haar. Lang verhaal kort: er wordt niet getrouwd.” Nancy belde daarop naar Marianne om haar de levieten te lezen, maar ze komt op voicemail terecht. Benieuwd of ‘Madame Marianne’ onder de indruk zal zijn. (eadp)

LEES OOK